Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

FaR-nätverk

I nuläget finns följande FaR-nätverk: Ett regionalt FaR-nätverk för FaR-samordnare på sjukhus i Västra Götalandsregionen, tre olika FaR-nätverk för FaR-ansvariga inom primärvård i Göteborg, ett för medarbetare inom elevhälsa i Göteborg samt ett nationellt FaR-nätverk.

Det finns ett regionalt FaR-nätverk för FaR-samordnare på sjukhus. För information om FaR-nätverket för FaR-samordnare på sjukhus kontakta Helen Sundberg på telefon 072-512 02 34 eller mejl helen.sundberg@vgregion.se .

Centrum för fysisk aktivitet samordnar ett nätverk för FaR-ansvariga på vårdcentral. Det rekommenderas att varje enhet har en FaR-ansvarig. Om ni inte har en FaR-ansvarig på er enhet kontakta någon av nätverksansvariga nedan. Syftet med nätverket är att sprida information om senaste forskningen och annat nytt kring fysisk aktivitet och FaR som behandling. Vi arbetar också aktivt med att utbyta kunskap och erfarenheter kring FaR-arbetet på våra enheter. 

Som FaR-ansvarig på vårdcentral har man bland annat som uppgift att sprida information om FaR till medarbetare och skapa rutiner/arbetssätt kring FaR på enheten samt delta på nätverksmöten. 
Uppdragsbeskrivning FaR-ansvarig (pdf)

Kommande nätverksträff:
Onsdag 29/3 kl. 14.00-16.00 - anmälan

Mötesanteckningar: 
Mötesanteckning, Nätverksträff FaR-ansvariga Vårdcentral, 2022-12-09 (pdf)
Mötesanteckning, Nätverksträff FaR-ansvariga Vårdcentral, 2022-10-11 (pdf)

Nätverksansvariga: 
Elin Laurila, Leg fysioterapeut, elin.laurila@vgregion.se
Karin Valle Bordes, Leg sjukgymnast, karin.valle_bordes@vgregion.se

Centrum för fysisk aktivitet samordnar ett nätverk för FaR-ansvariga på rehabmottagningar och vuxenhabiliteringen. Det rekommenderas att varje enhet har en FaR-ansvarig. Om ni inte har en FaR-ansvarig på er enhet kontakta någon av nätverksansvariga nedan. Syftet med nätverket är att sprida information om senaste forskningen och annat nytt kring fysisk aktivitet och FaR som behandling. Vi arbetar också aktivt med att utbyta kunskap och erfarenheter kring FaR-arbetet på våra enheter. 

Som FaR-ansvarig på en rehabmottagning eller på habiliteringen har du bland annat som uppgift att sprida information om FaR till medarbetare och skapa rutiner/arbetssätt kring FaR på enheten samt delta på nätverksmöten.
Uppdragsbeskrivning FaR-ansvarig (pdf)

Kommande nätverksträff:
Torsdag 9/2 kl. 13.30-15.30, digitalt via Teams - anmälan

Mötesanteckningar:
Mötesanteckning, Nätverksträff FaR Rehab och Habilitering, 2022-10-13

Nätverksansvariga:
Camilla Bylin-Ottehall, Leg fysioterapeut, camilla.bylin_ottehall@vgregion.se
Maria Strandberg, Leg fysioterapeut, maria.strandberg@vgregion.se 
Emma Johansson, Leg fysioterapeut, emma.elisabet.johansson@vgregion.se

Vuxna

HFS (Hälsofrämjande hälso- och sjukvård) samordnar ett nationellt nätverk för fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Vid frågor om nätverket, kontakta någon av representanter från Västra Götalandsregionen:

Stefan Lundqvist
Leg. fysioterapeut, Med Dr, Centrum för fysisk aktivitet Göteborg.
E-post: stefan.lundqvist@vgregion.se 

Helen Sundberg
Leg. fysioterapeut, Sahlgrenska universitetssjukhus.
E-post: helen.sundberg@vgregion.se

Ellinor Nylund
Leg. fysioterapeut, Södra Älvsborgs sjukhus.
E-post: ellinor.nylund@vgregion.se 

Barn och ungdomar

Det finns även ett nationellt nätverk för fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept) gällande barn och ungdomar. Vid frågor om nätverket, kontakta representant från Västra Götalandsregionen:

Anna Orwallius
Leg. fysioterapeut, Centrum för fysisk aktivitet Göteborg.
E-post: anna.orwallius@vgregion.se.

Senast uppdaterad: 2023-01-27 12:17