Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kunskapscentrum för sexuell hälsa

Kunskapscentrum för sexuell hälsa arbetar för allas rätt till bästa möjliga sexuella och reproduktiva hälsa på lika villkor – genom hela livet.

Den sexuella och den reproduktiva hälsan är viktiga delar av den allmänna hälsan. Därför behöver vi inom hälso- och sjukvården prata mer om sexualitet och göra det till en självklar del av vårt arbete. Som kunskapscentrum stöttar och samverkar vi med verksamheter i arbetet med SRHR*. Det gör vi genom verksamhetsutveckling, utbildning och forskning.

*SRHR står för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och är en del av de mänskliga rättigheterna.

Aktuellt från KSH

 • Skärmdump från filmen från webbinarium där Sofia Hammarström tittar in i kameran mot svart bakgrund med Jämställdhetsmyndighetens logga i vitt på.

  För några veckor sedan deltog KSH:s Sofia Hammarström i Jämställdhetsmyndighetens webbinarium ”Dialog- och erfarenhetsutbyte – killars våld mot tjejer”, med fokus på våld i ungas partnerrelationer. Nu kan du ta del av hennes presentation av forskningsprojektet och metoden SEXIT.

 • Tre exemplar av handboken Säker säkrare säkrast och ett kondommåttband

  Nu finns en ny handbok för dig som jobbar inom hälso- och sjukvården med säkrare-sex-samtal. Boken guidar kring framgångsfaktorer och vad som bör undvikas i ett samtal om säkrare sex och riskreducerande handlingar.

 • Logga med SRHR med stora bokstäver och förklarande illustrationer under med texterna sexuell hälsa, reproduktiv hälsa, sexuella rättigheter och reproduktiva rättigheter

  I söndags var det internationella klimakteriedagen. Klimakteriet är också tema för nya numret av SRHR-nytt.

 • porträttbild på Karin Rasper, enhetschef på kunskapscentrum för sexuell hälsa

  Igår släppte Folkhälsomyndigheten sitt förslag till regeringen om strategi för en god, jämlik och jämställd sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, SRHR, i befolkningen. KSH välkomnar förslaget.

Kalendarium

09
dec

DIGITAL UTBILDNING: SEXIT catch-up: Göteborg (extrainsatt kurs)

Starttid:
Sluttid:
Plats: Digitalt
Ort: -
Avsändare: Regionhälsan
Typ: Utbildning
Senast uppdaterad: 2020-09-18 08:46