Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kunskapscentrum för sexuell hälsa

Kunskapscentrum för sexuell hälsa arbetar för allas rätt till bästa möjliga sexuella och reproduktiva hälsa på lika villkor – genom hela livet.

Den sexuella och den reproduktiva hälsan är viktiga delar av den allmänna hälsan. Därför behöver vi inom hälso- och sjukvården prata mer om sexualitet och göra det till en självklar del av vårt arbete. Som kunskapscentrum stöttar och samverkar vi med verksamheter i arbetet med SRHR*. Det gör vi genom verksamhetsutveckling, utbildning och forskning.

*SRHR står för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och är en del av de mänskliga rättigheterna.

Aktuellt från KSH

Tecknad bild på två personer som pratar

Efter vårens inställda kurstillfällen kan vi konstatera att det finns ett stort sug efter KSH:s utbildningar. Nu finns ytterligare ett utbildningstillfälle för SEXIT catch-up du kan anmäla dig till i december.

Logga med texten sex på arbetstid i olika rosa nyanser

Nytt avsnitt av podden Sex på arbetstid: Sverige är ett av de mest sekulariserade länderna i världen, men för många är religion en stor del av vardagen. Hur påverkas sexualiteten av religion och tro?

person tvättar händerna vid handfat med flaska med handdesinfektion

För att undvika smittspridning av covid-19 anpassar vi på KSH våra utbildningar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här kan du läsa mer om de anpassningar vi gjort.

https://sexpaarbetstid.podbean.com/e/28-sexuella-biverkningar-av-lakemedel/

Nytt avsnitt av podden Sex på arbetstid: Många av våra vanligaste läkemedel kan ge biverkningar som påverkar människors sexualitet. I det här avsnittet medverkar andrologen och endokrinologen Mats Holmberg, och pratar om hur vi kan informera och tala om sexuella biverkningar och hur vi kan hjälpa de som drabbas.

Kalendarium

Senast uppdaterad: 2020-09-18 08:46