Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hjälpmedel- och kostnadsansvar primärvård

Primärvårdens hjälpmedelsenhet har kostnadsansvar för hjälpmedel som bekostas av primärvården i Västra Götaland. Vi bidrar med kunskap genom att ge råd och stöd i hjälpmedelsfrågor. Vi handlägger särskild prövning, ärenden vid skada eller förlust, onormalt slitage och strävar efter att behandla alla ärenden med samma omsorg för ett jämlikt utfall. Vi hanterar ärende kring utflyttade och dödsbon. Vi erbjuder förskrivarutbildningar. Vi främjar ett gott samarbete och har hög prioritet på att ge snabb återkoppling.

Utbildning

Förskrivarutbildning hjälpmedel – vårdval rehab.

Handbok

Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel i Västra Götaland.

Nyheter

  • Schema över kostnadsansvariga som tar emot samtal under semestern är nu publicerad under kontaktuppgifter. Vid akut ärenden som behöver handläggas när ordinarie kostnadsansvarig inte är på plats ring eller mejla någon av oss som är i tjänst. Akut innebär förskrivning av hjälpmedel för att tillgodose basala behov. Trevlig sommar!

Carina Helgesson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-07-03 14:47