Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barnskyddsteam Västra Götaland

Barnskyddsteam Västra Götaland arbetar för att alla barn i Västra Götalandsregionen ska mötas av personal som har god kunskap och en trygghet i att agera gällande barn som far illa eller att riskera fara illa. 

Vi har i uppdrag att arbeta för barnskydd inom hälso- och sjukvård i Västra Götalandsregionen.

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation, rådgivning och utbildning till dig som arbetar inom privat och offentlig hälso- och sjukvård i Västra Götaland.

Utbildningar från Barnskyddsteamet Västra Götalandsregionen

  • Webbutbildningen "Vera" är en grundutbildning som innefattar film, fakta och övningar. Utbildningen tar mellan 60 och 120 minuter att genomföra.

  • En storsalsföreläsning med genomgång av webbutbildning VERA blandat med diskussioner i mindre grupper. Här finns förutsättningar att i dialog med Barnskyddsteam Västra Götaland öka din kunskap i ämnet för att ta med hem till din egen arbetsplats för vidare utveckling.

  • ​Parent-Infant Interaction Observation scale (PIIOS) instrumentet använts inom verksamheter i VGR sedan 2019 och kursen erbjuds nu som del av Barnskyddsteam Västra Götalands utbildningsutbud. Kurstillfälle 2+1 heldagar: 3-4 oktober 2023 och 13 december 2023

Nyhetsbrev Barnskyddsteam

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev som publiceras 4 gånger om året och uppdaterar dig om vad Barnskyddsteam Västra Götaland jobbar med och informerar om utbildningar, föreläsningar och kunskap om barn som far illa och barnskydd. 

Du måste ange e-postadressen
Senast uppdaterad: 2023-04-05 10:54