Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Strama Västra Götaland

Strama Västra Götaland är en del i det nationella Stramanätverket. Vi verkar för möjligheten till effektiv antibiotikaanvändning vid bakteriella infektioner hos människor och djur. På denna sida finns nyheter, utbildningar, informationsmaterial, statistik, kunskapsunderlag och kontaktuppgifter till Strama Västra Götaland.

231 uthämtade antibiotikarecept 

per 1000 invånare i Västra Götaland under de senaste 12 månaderna till och med april 2022. 

Strama-app

I Strama-appen finns behandlingsrekommendationer för antibiotika. Appen finns att ladda ner i mobilen och som webbsida. Läs mer här.

Självdeklaration 2022

Här hittar du all information om Stramas självdeklaration för 2022. Du kan även läsa rapporter från tidigare självdeklarationer.

Regnbågshäftet

Ladda ner informationshäftet om behandlingsrekommendationer för vanliga infektioner i öppenvården. Ny upplaga 2019, ny version om Rinosinuit från 2021-03-01.

Utbildning

Läs mer om kommande utbildningar, se tidigare presentationer och gör Strama-quiz och webbutbildningar om antibiotika.

Informationsmaterial

Här finns material att använda i mötet med patienten. Du kan exempelvis hitta broschyrer, affischer och filmer att skriva ut eller beställa.

Statistik

Här hittar du statistik om antibiotikaförskrivning och antibiotikabehandling för Västra Götaland och nationellt.

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till Strama Västra Götaland.

Patientsäkerhetsplan

Här finns mer information om antibiotikaresistens i Västra Götalandsregionens patientsäkerhetsplan och riktlinjer för patientsäkerhet. 

Patientsäkerhetsplan 2022

Riktlinjer för patientsäkerhet 2022

Senast uppdaterad: 2022-02-01 14:03