Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Patientsäkerhet

Patientsäkerhet innebär att patienter inte ska drabbas av undvikbara skador, så kallade vårdskador, i samband med vård och behandling. Avvikelser och risker i vården ska fortlöpande följas upp och vårdskador förhindras genom att tänka riskmedvetet. Här hittar du verktyg och metoder för patientsäkerhetsarbetet, utbildningar, kontaktuppgifter och information om Västra Götalandsregionens arbete med patientsäkerhet.

Nyheter om patientsäkerhet

hygien
Här hittar du information om de verktyg och metoder som finns för att identifiera skada eller eventuell skada på patient.
Här kan du som vårdgivare läsa mer om hur du går tillväga om en patient drabbas av vårdskada.
Kontor
Här hittar du utbildningar, webbutbildningar och poddar om patientsäkerhetsarbete.
På denna sida hittar du informationsmaterial så som filmer, broschyrer och poddar om patientsäkerhet.
Här hittar du information om hur Västra Götalandsregionen jobbar med insatser i områden där vårdskador eller risk för vårdskador är vanligt förekommande.
Här kan du läsa om resultaten av patientsäkerhetsarbetet i VGR. Du hittar också information om vilket ansvar och roll du har som vårdgivare samt information om lagar.
Dator
Vill du komma i kontakt med oss som jobbar med patientsäkerhet? Här hittar du våra kontaktuppgifter.
Senast uppdaterad: 2020-08-19 07:40