Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forskning och utveckling (FoU)

För dig som arbetar i hälso- och sjukvården finns lokala FoU-enheter dit du kan vända dig om du till exempel har en frågeställning eller hypotes som du vill undersöka i ett vetenskapligt projekt eller utvecklingsarbete. Du har också möjlighet att söka ekonomiskt stöd i form av projektmedel. Har du en idé (till exempel ny produkt, tjänst, metod eller process) som du tror kan leda till förbättringar i hälso- och sjukvården och för patienten, vänd dig gärna till Innovationsplattformen.

Ger tillgång till kliniska kunskapsstöd, vetenskapliga tidskrifter, referensdatabaser och e-böcker inom medicin och vård som stöd för ett evidensbaserat arbetssätt.
Stöttar medarbetare och verksamheter som vill utveckla innovativa idéer. Ansvarar för utlysningen av medel ur Innovationsfonden.
Möjlighet till statistisk och hälsoekonomisk konsultation, gratis och till subventionerat pris för forskare anställda i VGR.

Projektdatabas FoU i VGR

Årsredovisning FoU i VGR för 2019 är publicerad
För att få en samlad bild av forskning och utveckling använder Västra Götalandsregionen projektdatabasen FoU i VGR. I databasen ska forskare registrera uppgifter om arbetslivserfarenhet, akademiska meriter, vetenskapliga publikationer och forskningsprojekt. 

Mer information om projektdatabasen

Till projektdatabasen FoU i VGR

FoU-guider i Västra Götalandsregionen

Jan Kilhamn

Regional FoU-chef hälso- och sjukvård
Senast uppdaterad: 2020-10-15 15:17