Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning

Här hittar du utbildningar om fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept).

Digitala utbildningar

Här hittar du digitala utbildningar om levnadsvanor, fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Samtliga utbildningar är öppna för alla.

FaR-utbildning på sjukhus

Om du arbetar på ett sjukhus i Västra Götalandsregionen så kan du kontakta sjukhusets FaR-samordnare för utbildning.

Utbildningen vänder sig till legitimerade medarbetare inom Närhälsan, Västra Götalandsregionen. Syftet med utbildningen är att deltagarna ska utveckla kunskap och färdigheter i att använda fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept) som prevention och medicinsk behandling för vuxna. 

Utbildare:
Elin Laurila, Leg Fysioterapeut, MSc
Stefan Lundqvist, Leg Fysioterapeut, Med Dr
Centrum för fysisk aktivitet Göteborg, Västra Götalandsregionen

Datum

Utbildning sker digitalt via Teams och erbjuds vid två tillfällen under våren 2023:

  • 2 mars kl. 09:00-15:30
  • 10 maj kl. 09:00-15:30

Anmälan

Anmälan sker via Lärportalen: 
Kurs: Fysisk aktivitet/FaR som behandling för vuxna (Närhälsan)

Centrum för fysisk aktivitet erbjuder en utbildning i arbetsfysiologi och anpassat Ekblom Bak cykeltest för fysioterapeuter inom primärvård i Göteborg. Utbildningen syftar till att skapa förståelse för konditionsvärdets betydelse för hälsa och livslängd och består av momenten arbetsfysiologi och Ekblom Bak cykeltest anpassat för primärvården. Utbildningen innehåller teori, screening, genomförande av cykeltest, utvärdering, feedback och träningsrekommendationer.

Anmälan: Onsdag 26/4 kl. 8:00-17:00 - Svangatan 2B, Göteborg

Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS), Temagrupp Fysisk aktivitet har i samråd med Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet tagit fram en nationell bildbank att använda vid utbildning av legitimerad vårdpersonal. Du hittar bildbanken på 
HFS: Fysisk aktivitet på Recept.

Senast uppdaterad: 2023-01-24 11:22