Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fysisk aktivitet

Här kan du hitta information och stöd om hur du kan använda fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Aktuellt

Webbinarier med olika teman
Under våren erbjuder Centrum för fysisk aktivitet Göteborg webbinarier med olika teman för att du som möter barn, unga och vuxna ska få inspiration och stöd i hur du kan arbeta med fysisk aktivitet och FaR. Läs mer och anmäl dig på utbildningssidan: FaR-utbildningar för Göteborg

Digital FaR-utbildning för primärvården i Göteborg
Centrum för fysisk aktivitet har tagit fram en digital utbildning om fysisk aktivitet och FaR som prevention och medicinsk behandling för vuxna. Utbildningen vänder sig till legitimerade medarbetare inom primärvården i Göteborg. Läs mer och anmäl dig via Lärportalen: Digital utbildning: Fysisk aktivitet/FaR för vuxna

Riktlinjer

Här finns riktlinjer för hur du som anställd inom hälso- och sjukvården kan arbeta med fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Fysisk aktivitet på Recept (FaR)

Här finns information om hur du som är medarbetare med hälso- och sjukvårdslegitimation kan använda metoden FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Material

Här hittar du material om fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Det finns både material att dela ut till patienter och material som stöd för dig inom hälso- och sjukvården.

Utbildning

Här hittar du utbildningar om fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept).

FaR-nätverk

Här hittar du de FaR-nätverk som finns lokalt, regionalt och nationellt.

FaR-forskning

Här hittar du forskning om FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i Västra Götalandsregionen.

Nyhetsbrev

Här hittar du nyhetsbrevet FaR-nytt som ges ut av Centrum för fysisk aktivitet, Göteborg.

Hänvisa patienter vidare

Här finns tips på vart du kan hänvisa dina patienter vidare - såväl fysiska enheter som digitala stöd för att hjälpa din patient att komma igång med fysisk aktivitet.

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter för frågor kring FaR (Fysisk aktivitet på Recept).


Senast uppdaterad: 2022-11-07 11:17