Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fysisk aktivitet

Här kan du hitta information och stöd om hur du kan använda fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Aktuellt

Nu är nya eFYSS här!
eFYSS är ett digitalt kunskaps- och beslutsstöd som kan användas vid rådgivning om fysisk aktivitet och stillasittande för att förebygga och behandla olika sjukdomstillstånd. Du kommer till eFYSS via länken: efyss.se

Nätbaserade utbildningar om fysisk aktivitet/FaR för barn och unga
Nu erbjuder Centrum för fysisk aktivitet tre nätbaserade utbildningar om fysisk aktivitet och FaR för barn och unga. Läs mer om utbildningarna: FaR för barn och unga - nya nätbaseradeutbildningar Anmäl dig via sidan: Utbildning

Höstens utbildningar
Läs mer om höstens utbildningsutbud och anmäl dig via sidan: Utbildning

Workshop: Rörigt eller rörligt
En eftermiddag om hur vi praktiskt kan stödja och inkludera barn och ungdomar i rörelse på deras dagliga arenor. Läs mer och anmäl dig via Regionkalendern:
Onsdag 8/11 klockan 13:30 - 16:00, Stationshuset konferens

Riktlinjer

Här finns riktlinjer för hur du som medarbetare inom hälso- och sjukvården kan arbeta med fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Fysisk aktivitet på Recept (FaR)

Här finns information om hur du som medarbetare med hälso- och sjukvårdslegitimation kan använda metoden FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling.

Material

Här hittar du material om fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Det finns både material att dela ut till patienter och material som stöd för dig inom hälso- och sjukvården.

Utbildning

Här hittar du utbildningar om fysisk aktivitet och FaR (Fysisk aktivitet på Recept).

FaR-ansvarig

Här kan du hitta information i ditt arbete som FaR-ansvarig.

FaR-nätverk

Här hittar du de FaR-nätverk som finns lokalt, regionalt och nationellt.

FaR-forskning

Här hittar du forskning om FaR (Fysisk aktivitet på Recept) i Västra Götalandsregionen.

Nyhetsbrev

Här hittar du nyhetsbrevet FaR-nytt som ges ut av Centrum för fysisk aktivitet, Göteborg.

Hänvisa patienter vidare

Här finns tips på vart du kan hänvisa dina patienter vidare - såväl fysiska enheter som digitala stöd för att hjälpa din patient att komma igång med fysisk aktivitet.

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter för frågor kring FaR (Fysisk aktivitet på Recept).

Senast uppdaterad: 2023-04-05 14:18