Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Systemintegration

Privata vårdgivare som vill beställa systemintegration till personuppgiftstjänst kan göra det hos Inera.

Ineras personuppgiftstjänst innehåller mer information om personuppgifter än vad Västra Götalandsregionen (VGR) normalt visar upp. Användaren får tillgång till information om relationer samt uppgifter på personer som har sekretessmarkering från Skatteverket. Att lämna ut information om en sekretessmarkerad person får enligt vägledningsdokument från Skatteverket inte göras utan skadeprövning. VGR är mycket restriktiv med tilldelning av denna typ av behörighet. Det är viktigt att verksamheten har säkra rutiner för hantering av uppgifterna.

Verksamhetschefen ansvarar för beställning och avslut av behörighet samt ansvarar för att medarbetarna har kunskap om personuppgiftshantering och gällande lagstiftning. När tillgång har givits till uppgifterna är det beställarens ansvar att skydda uppgifterna på ett adekvat sätt.

Rutin för hantering av skyddade personuppgifter från Skatteverket.pdf

Vägledning för hantering av sekretessmarkerade personuppgifter i offentlig förvaltning på Skatteverkets webbplats

Beställ personuppgiftstjänsten

Beställ personuppgiftstjänsten via Ineras webbplats

Senast uppdaterad: 2022-08-01 14:27