Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya anvisningar om "En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess 2019"

Den 30 januari fattade HSS beslut om att fördela 165 miljoner kronor av den nationella överenskommelsen om statsbidraget. Anvisningarna beräknas vara klara och beslutade i mars.

Protokoll HSS – se sidan 14

Anvisningar

Nu pågår arbete för att ta fram anvisningar för utförare kring vilken verksamhet som medlen ska användas till och hur man som utförare ska göra för att kunna ta del av dem. Dessa beräknas vara klara för beslut under mars.

Nya riktlinjer om multimedial rehabilitering – MMR

Det pågår också arbete med att ta fram nya riktlinjer avseende MMR där inriktningen är att fortsatt stimulera sådana verksamheter. Små justeringar planeras för att i högre grad gå i takt med nationella och regionala viljeinriktningar inom smärtvården. Under kvartal 1 – 2019, då ny riktlinje och anvisningar tas fram, garanterar hälso- och sjukvårdsdirektören att de verksamheter som 2018 har anvisats att bedriva multimedial rehabilitering kommer att ersättas för behandlingar gjorda inom ramen för Riktlinje 2018.

Information publiceras här när anvisningarna för 2019 är beslutade av hälso- och sjukvårdsdirektören.