2024-09-24 - Uppgradering av Befreg, PU VGR och Personuppgiftsportalen VGR

2024-09-24 kommer en uppgradering av Befreg, PU VGR och Personuppgiftsportalen VGR. Uppgraderingen innebär att några nya tjänster driftsätts samt att befintliga tjänster får nya versioner, det gäller: Befreg webservice, VGR tjänstekontrakt (VGR_GetPersonsForProfile), Personuppgiftsportalen VGR.

Information om uppgraderingen

 

Innehåll i release:

- Ny funktionalitet för reservnummerhantering i Personuppgiftsportalens gränssnitt: Bland annat skapa och ändra uppgifter på reservnummer. 

-Utökad funktionalitet för behörighetshantering samt utökad åtkomst till Personuppgiftsportalen. I samband med releasen kommer användare med befintlig behörighet i Befreg automatiskt få åtkomst till Personuppgiftsportalen.

-Buggfixar och förbättrad användarupplevelse i Personuppgiftsportalen

-Ny intern logik för reservnummerhantering i Befreg/ PU VGR som synkroniserar VGRs reservnummeruppgifter mellan Befreg och Inera

-I VGR_GPFP (GetPersonsForProfile) tillgängliggörs hämtning av VGR´s reservnummer, (GRID och LRID).

-Buggfixar för samtliga tjänstekontrakt

-Ny version av notifieringstjänsten PUNE (PersonUpdateNotificationEvent)

 

Interna tester av den nya versionen pågår just nu inom Projektet Ny Personuppgiftstjänst VGR, därav kan innehåll i releasen komma att justeras.

 

OBSERVERA:

  • Befreg klient kommer att fasas ut och ersätts av det nya gränssnittet Personuppgiftsportalen. Användare som har behörighet till Befreg får automatiskt behörighet till Personuppgiftsportalen.
  • I samband med uppgraderingen kommer Importprogrammet ELVIS-Befreg att stängas av, vilket innebär nya rutiner för användare, t.ex. för att uppdatera adresser på reservnummer. För mer information gällande detta, kontakta ELVIS-förvaltningen.
    Driftinformation inför produktionssättning v38 kommer att publiceras senare enligt ordinarie rutiner.

Uppgradering av testmiljön

Testmiljön (personuppgiftstjanst-test) kommer att uppgraderas torsdagen 22 augusti för att möjliggöra acceptanstester för användare och system med integration mot PU-tjänsterna för att säkerställa funktionalitet inför produktionssättning. Mer information kommer att förmedlas via e-post till kontaktpersoner för integrerade system.

 

Kontakta oss för frågor om uppgraderingen eller tester: personuppgiftstjanster@vgregion.se