Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som chef

Information, möte och utbildning för dig som chef om barnhälsovården.

När du har en nyanställd sjuksköterska eller läkare på BVC, meddela namn, befattning och mejladress till: 
regionhalsan.central.barnhalsovard.administration@vgregion.se

Personen får därefter ett mejl från Central barnhälsovård (CBHV) med information om kontaktvägar till CBHV, vårt nyhetsbrev och utbildningspaket.

Central barnhälsovård samlar de utbildningar som ingår för nyanställda BHV-sjuksköterskor i ett utbildningspaket: Utbildningar för ny personal inom barnhälsovården.

När hela utbildningspaketet är genomfört kommer personen att bli diplomerad i barnhälsovård i VGR. Det är samma utbildningar som funnits tidigare. BHV-sjuksköterskor som påbörjat dessa utbildningar efter 2021-01-01 kan ansöka om diplomering.

För erfaren sjuksköterska som arbetat längre är vårt mål att erbjuda samlad utbildningsuppdatering inom olika områden för att möjliggöra diplomering. Tidplan för detta är i nuläget 2024.

För läkare som stadigvarande arbetar inom BHV har vi ett stort utbildningsutbud men i nuläget ingen diplomering att erbjuda.

Merparten av utbildningarna är kostnadsfria

Forum och utbildning för dig som chef

Chefsforum

Datum och tid Länk till mötet
2023-11-06 kl 13.00-14.00 Anslut till mötet
2023-12-04 kl 15.30-16.30 Anslut till mötet

 

Introduktion i barnhälsovård för nya chefer

Utbildningstillfället riktar sig till dig som är ny i din roll som chef. Även du som är lite mer erfaren men som vill fräscha upp dina kunskaper om barnhälsovård är välkommen.

Vi kommer att diskutera barnhälsovårdens uppdrag och vilka möjligheter du som chef har att stödja arbetet på BVC. Vi kommer också att prata om vilket stöd Central barnhälsovård kan erbjuda dig och din verksamhet. Ta gärna med dig frågor som du vill resonera kring.

Utbildningstillfället ges digitalt och riktar sig till dig som chef oavsett var i regionen du arbetar.

Datum: 2023-11-16
Tid: 08.30 -10.30
Plats: Digitalt, länk kommer att skickas ut till deltagare några dagar innan.

Anmälan HÄR
Sista anmälningsdag: 2023-11-10

Senast uppdaterad: 2023-09-22 13:40