Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som chef

Nyanställd personal inom barnhälsovården
När du har en nyanställd sjuksköterska eller läkare på BVC, meddela namn, befattning och mejladress här regionhalsan.central.barnhalsovard.administration@vgregion.se

Personen kommer därefter att få ett mejl från Central barnhälsovård (CBHV) med information om kontaktvägar till CBHV, våra nyhetsbrev och vårt utbildningspaket.

Diplomering
Från och med januari 2023 kommer Central barnhälsovård samla de utbildningar som ingår för nyanställda BHV-sjuksköterskor i ett utbildningspaket, läs mer här: Utbildningar för ny personal inom barnhälsovården - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

När hela utbildningspaketet är genomfört kommer personen att bli diplomerad i barnhälsovård i VGR. Det är samma utbildningar som funnits tidigare.

BHV-sjuksköterskor som påbörjat dessa utbildningar efter 2021-01-01 kan ansöka om diplomering. Utbildningar för ny personal inom barnhälsovården - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

För erfaren sjuksköterska som har arbetat längre är vårt mål att kunna erbjuda samlad utbildning för uppdatering inom olika områden för att möjliggöra diplomering. Tidplan för detta är i nuläget 2024.

För läkare som stadigvarande arbetar inom BHV har vi ett stort utbildningsutbud men i nuläget ingen diplomering att erbjuda.

Merparten av utbildningarna är kostnadsfria

Senast uppdaterad: 2023-02-16 10:00