Release 5 december i 1177 e-tjänster

Uppdaterad:
Publicerad:

Release 23.06 genomförs kvällen den 5 december

 

Mottagningsväljare för Förnya recept

Många invånare  tycker det är svårt att hitta till tjänsten Förnya recept och det är inte självklart för alla att de ska utgå från en mottagning. På invånarens startsidan kommer det därför att läggas upp en länk till förnya recept. När invånaren klickar på länken kommer hen att hamna på en sida som visar de mottagningar som invånaren har en koppling till och som även har tjänsten/kategorin Förnya recept.

Aviseringsinställningar för grupper

Ärendehanterare har nu möjlighet att välja vilka inställningar de personligen vill ha per grupp gällande e-post eller sms avisering.

Observera att förvalt kommer aviseringar för både sms och epost att vara ifyllt och de ärendehanterare som ingår i en grupp kommer alltså att få avisering både via e-post och sms (om man har ett mobilnummer i KiV) för gruppärenden oavsett vad man har för inställningar för aviseringar för övrigt. 

För att ändra sina aviseringsinställningar behöver varje ärendehanterare gå in i sina personliga inställningar och gå längst ner till länken Avseringsinställningar för grupper och där kryssa ur om de inte vill ha aviseringar via sms eller epost. Detta går inte att göra i förväg utan kan göras först efter releasen kvällen den 5/12. 

 

Läs mer om releasen hos Inera
Observera att då det är en nationell tjänst kan det finnas information som inte berör VGR.