Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

PALS konferens 2019

På VGR Campus Nya Varvet genomfördes Västra Götalandsregionens första PALS-konferens med ca 160 deltagare. Inbjudna var de PALS-instruktörer och PALS-team som finns ute på skolorna. Idag implementeras PALS på 32 skolor i Västra Götalandsregionen och dessa skolor finns i Marks kommun, Ale kommun, Ulricehamns kommun och i Göteborgs Stad.

Konferensen syftade i första hand till erfarenhetsutbyte om det konkreta och systematiska PALS-arbete som görs ute på skolorna. Seminarierna handlade bla om hur man tränar elever i sociala färdigheter, rollen som skolledare i PALS-arbetet, olika sätt att ge positiv uppmuntran och feedback på och hur man kan engagera föräldrar på ett bra sätt i skolan. Deltagarna delades också upp i grupper för att tillsammans diskutera ett antal frågor.

En kväll som förhoppningsvis skapade nya kontakter och engagemang för det fortsatta arbetet med PALS!
Senast uppdaterad: 2019-11-26 11:26