Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny digital catch up-utbildning

Publicerad: Uppdaterad:
banner med texten hbtq-diplomerad verksamhet

Nu lanseras hbtq-diplomeringens nya digitala catch up-utbildning, som är tillgänglig för hbtq-diplomerade hälso- och sjukvårdsverksamheter.

Utbildningen riktar sig till nyanställda eller medarbetare som av någon anledning inte haft möjlighet att delta när verksamheten hbtq-diplomerades. Utbildningen genomförs helt digitalt i Lärportalen.

– Vi är glada och stolta att äntligen få öppna de digitala portarna till catch up-utbildningen, vi vet att det är många som väntat. Pandemin gav oss många lärdomar och vi är övertygade om att ett digitalt format underlättar för medarbetare att delta i och genomföra utbildningen, säger Tanya Charif, utvecklingsledare på Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Genomförs individuellt

Catch up-utbildningen genomförs individuellt och ger kunskap om allt från normer om kön och sexualitet, till hälsa och bemötande. Utbildningen varvar film, text och bild med interaktiva moment, och avslutas med ett webbseminarium som genomförs tillsammans med medarbetare från flera olika verksamheter.

Medarbetare i Västra Götalandsregionen behöver inte längre anmäla sig för att gå catch up-utbildningen – det är bara att sätta i gång genom att logga in i Lärportalen med sitt VGR-id. De som inte är VGR-anställda behöver skapa ett konto och kan på så vis genomföra utbildningen. 

Mer information och länk till utbildningen i Lärportalen:
Catch up hbtq-diplomering  

Hbtq-diplomering är Västra Götalandsregionens utbildning för att arbeta normmedvetet utifrån kön och sexualitet, som Kunskapscentrum för sexuell hälsa tagit fram: Hbtq-diplomering 

Publicerad:
Uppdaterad: