Argument för kultur

Här hittar du forskning, rapporter, filmer och goda exempel som vi tycker är användbara och som belyser olika aspekter på hur kultur spelar en avgörande roll.

Använd gärna innehållet på dessa sidor när du behöver stöd i att prata om kulturens vikt och för att underbygga dina argument, till exempel i dialog med företrädare för andra verksamheter. 

Här nedanför hittar du först en film med argument för kultur som ger dig snabba, tydliga exempel på varför kulturen är viktig och gör skillnad. 

Under det hittar du samlingar med forskning, rapporter, filmer och länkar som stärker olika argument för kultur, samlade i teman. 

Sprid till dina kollegor och tipsa oss gärna om mer innehåll!

Argument för kultur på två minuter

Välkommen att se en film där vi på två minuter och med nio scener visar tydliga exempel på vad kulturen betyder för en orts attraktionskraft och identitet, för människors hälsa och välbefinnande och för hållbar utveckling.

Filmen är skapad av Jackie Forzelius på uppdrag av Kulturförvaltningen 2021. 

Kultur bidrar till tillväxt och innovation

Kultur spelar en central roll som utvecklingsmotor och de kulturella och kreativa näringarna bidrar till både tillväxt och innovation i ett samhälle. Här hittar du argumenten.

En del av Kultursäkringen

Denna sida är en del av Kultursäkringen, ett självhjälpspaket för dig som ansvarar för kulturen i kommunen. Klicka här för att komma till Kultursäkringens startsida.

Karin Lundmark

Utvecklingsledare

Telefonnummer