Bokningsbara utställningar

Här hittar du våra bokningsbara utställningar. Kontaktuppgifter och mer information hittar du under respektive bildlänk här nedan.

illustration med färgade linjer som vävs samman

Sammanflätade historier

Undersökningar har visat att få personer i Sverige känner till vilka de nationella minoriteterna är och vilka särskilda rättigheter de har. Utställningen Sammanflätade historier är ett försök att fylla kunskapsluckorna och öka förståelsen för de nationella minoriteterna och deras plats i den svenska kulturhistorien.

Trollbunden

Utställningen syftar till att ge besökaren en magisk upplevelse med en inblick i den nordiska folktron, dess företeelser, seder och bruk samt möjligheten att reflektera över berättelser och berättande genom tiderna.

Garnfolk

”Garn är gött! Ett garnnystan har många inneboende möjligheter, alla dörrar är öppna och the sky is the limit” säger Anna Bauer - en av sex utställare i Garnfolk. En utställning om garn, skaparlust och människorna bakom stickorna.

Kyssande par i en pool full av svarta badringar

LANDET UTOM SIG - Bilder från Sverige

Bokningsbar utställning med Lars Tunbjörks skarpa iakttagelser av vardagligheter, märkligheter och det svenska folkhemmets söndervittring i slutet av 1900-talet.

Färgade träd och text

Långlivat

Vårt sätt att leva, bo och konsumera tär på jordens resurser och orsakar klimatförändringar. Med utställningen Långlivat vill vi inspirera till återbruk och varsam renovering, och mana till förändring när det gäller konsumtion och renovering.

Får som tittar in i kameran

Länge Leve Ullen

Den svenska ullen har många möjligheter. I vandringsutställningen Länge Leve Ullen får du veta hur.

Blad

Klimatklokt

Vandringsutställningen Klimatklokt tipsar dig som är husägare om hur du sparar energi på bästa sätt. Vi guidar dig till de mest klimatkloka lösningarna - de som på en och samma gång skonar miljön, den egna plånboken och husets karaktär.