Filmer och reportage

Här hittar du filmer med och av flera av de medverkande på konferensen Kultur i skolan. Vill du se filmerna textade? Klicka på CC-symbolen bredvid högtalaren i playlisten.

Intervju med Lars Strannegård

Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm, inledde Kultur i skolan, lotteri eller garanti. Vi fick en liten pratstund med honom efteråt.

Intervju med Helena Wallström

Helena Wallström är utbildningschef för rektorsutbildningen, Institutionen för Pedagogik och Specialpedagogik Göteborgs universitet. Vi gjorde en intervju med henne efter föreläsningen på konferensen.

Kvinna, kort, grått hår. Beige/grå kavaj. Svart topp

Intervju med Viktoria Bengtsdotter Katz

Viktoria Bengtsdotter Katz är programledare för grundlärarprogrammet vid Göteborgs universitet. Här kan du se en intervju med henne, där hon pratar om utbildningarna för blivande lärare, vilka direktiv som styr och vilket utrymme finns för kultur och bildning att ta plats? .

 Man, mellanblont,kort hår. Glasögon med tunna bågar. Skägg med gråa stänk. Ljus skjorta under en mörkblå tröja.

Intervju med Jimmy Rotheram

Med en stöttande rektor i ryggen, envishet och fria händer lyckades Jimmy Rotheram med det omöjliga. Att skapa förändring. Från att ha varit en av Englands sämst presterande skolor, har Feversham Primary School i Bradford blivit en av landets i särklass bästa. Här kan du se vår intervju med honom.

Kvinna, mörkt, långt hår. Lugg. Glasögon. Svart blus.

Intervju med Sylvia Carlsdotter

Sylvia Carlsdotter är barnrättsstrateg och utbildare inom barnrätt på SKR samt kulturskolechef i Simrishamns kommun. Dessutom en av pionjärerna till Kulturgarantin. Hör henne berätta mer här

Kvinna, mellanblont, kort hår. Röd scarfes, svart tröja. Hon står i ett klassrum. Till vänster om henne finns en white board med några ritade, svarta streck.

Intervju med Sara Ottersten

Sara Ottersten är grundskollärare i Simrishamn. Här hör du henne berätta om Kulturgarantin och vad den betyder för hennes arbete och elever.

Regionteater Väst: Tankar om scenkonst

"Om du fick hitta på en egen föreställning, vad skulle du vilja att den handlade om då?” Kortdokumentären Tankar om scenkonst är en film om Regionteater Västs unga publiks scenkonstupplevelse.