VGR lanserar Epilepsiappen den 14 juni

Uppdaterad:
Publicerad:

Vi är stolta över att kunna meddela lanseringen av Epilepsiappen. Epilepsiappen ska göra det enklare för invånare att förstå sin sjukdom, få korrekt hjälp till självhjälp och kan även fungera som ett stöd i kontakt med vården. Den kommer att finnas tillgänglig för nedladdning från och med den 14 juni för allmänheten.

Här är några av funktionerna i den nya Epilepsiappen:

  • Anfallsspårning: Användare kan registrera sina anfall och spåra dem över tid.
  • Läkemedelsintag: Användare kan lägga in anfallsbrytande läkemedel.
  • Sammanfattning över anfallstyper och påverkande faktorer: Beroende på vad användaren anger för värde kan den få tillgång till personlig information om epilepsi och se mönster i kalenderöversikten. De kan välja att dela informationen med sin vårdgivare i ett vårdmöte.

Övriga epilepsiläkemedel

Vi kommer att uppmuntra alla med epilepsi att ladda ner Epilepsiappen och ge den ett försök. Den har potentialen att vara ett värdefullt verktyg för att hantera och kontrollera sin epilepsi och förbättra livskvalitet.

I första versionen av appen som släpps den 14 juni så finns endast anfallsbrytande läkemedel med. Övriga epilepsiläkemedel kommer att lanseras i appen inom snar framtid.

Koppling till journalsystem

Till en början kommer det inte finnas någon koppling till patientens journal eller något annat av Västra Götalandsregionens system. Detta innebär att det som skrivs in i appen bara finns i användarens egen telefon. Vi arbetar just nu med att designa och utveckla hur informationen i appen som användaren lägger in skall kunna delas med vårdpersonal.

Mer information om Epilepsiappen

Kontakt vid frågor:

Mikael Edsbagge, sektionschef, Neurosjukvård SU
mikael.edsbagge@vgregion.se