Stödgrupper för barn, unga och familjer i sorg

Uppdaterad:
Publicerad:

Stödgrupper vid sorg är en resurs som finns att tillgå för  Västra Götalands invånare, och vårdgivare inom VGR har möjlighet att rekommendera denna hjälp till sina patienter. Stödgrupperna är kostnadsfria och deltagarna är välkomna oavsett livsåskådning eller bostadsort.

Bräcke diakoni Göteborg

När ens närstående dör är det vanligt att uppleva att ingen förstår eller lyssnar. Även om det är svårt att prata om sin sorg kan det hjälpa att träffa andra som varit med om samma sak och som vet vad det handlar om.

Bräcke diakoni i Göteborg har stödgrupper för den som har förlorat en förälder genom dödsfall samt för den som då har mist sin partner (eller expartner). Alla som kommer är i sorg och saknad och tillsammans delas upplevelser och erfarenheter. Orsakerna till dödsfallen är olika men sorgen delar man.

Verksamheten bedrivs som ett Idéburet offentligt partnerskap, IOP, tillsammans med Västra Götalandsregionen.

Läs mer om stödgruppsverksamheten och höstens grupper (Bräcke Diakoni)

Kraftens Hus Sjuhärad och Svenska Kyrkan Borås

När någon i familjen dör förändras livet och blir sig aldrig mer likt. Hela familjen måste hitta ett nytt sätt att leva vidare i vardagen. Det kan hjälpa att dela sina tankar och erfarenheter med människor som är i en liknande situation. Även om alla har olika sätt att uttrycka sorgen på kan man känna igen sig i andras upplevelser. Varje människas sorg är dock unik.

Kraftens hus Sjuhärad erbjuder tillsammans med Svenska kyrkan i Borås stödgrupper för familjer i sorg, där en förälder dött. Verksamheten bedrivs som ett Idéburet offentligt partnerskap, IOP, tillsammans med Västra Götalandsregionen.

Läs mer om stödgruppsverksamheten och höstens grupper (Kraftens hus)

Kontakt vid frågor:

Caroline Jernevad, regionutvecklare, Koncernstab för uppdrag och produktion av hälso- och sjukvård
caroline.jernevad@vgregion.se