Kraftens hus öppnar i Göteborg

Uppdaterad:
Publicerad:

Vem vill inte komma till ett hus där man kan få kraft och kanske också ge kraft till andra? Kraftens hus är mötesplatser för cancerberörda, som finns i Borås, Stockholm och inom kort även i Göteborg.

Verksamheten startade i Borås 2018 och sprider sig nu nationellt.

Kraftens hus erbjuder emotionellt, socialt, fysiskt och praktiskt stöd till cancerdrabbade i alla åldrar samt närstående och efterlevande. På Kraftens hus kan man delta i samtalsgrupper, kreativa aktiviteter, yoga, mindfulnes, sköna rörelser i bassäng, cirkelträning, promenader och även lyssna till föreläsningar. Här kan man också träffa andra med liknande erfarenheter och få möjlighet att utbyta tankar och känslor.

Aktiviteterna är framtagna i tätt samarbete med cancerberörda och kan variera på de olika mötesplatserna.

Kraftens hus tar inte över sjukvårdens ansvar för cancerrehabilitering men kan vara ett komplement för cancerdrabbade under och efter behandling. Här kan även närstående och efterlevande få stöd.

Kraftens hus drivs som ideella föreningar och i år har även en riksförening, Kraftens hus Sverige, bildats. Basfinansieringen kommer från region och kommun, men även näringslivet bidrar med resurser.

Kraftens hus är initierat och designat av, för och med cancerberörda och är ett resultat av samarbete mellan cancerberörda och en mängd olika samhällsaktörer. Genom att erbjuda denna typ av mötesplats utvecklar Kraftens Hus en ny roll i den svenska välfärden i gränslandet mellan cancervård och övriga samhällsfunktioner.

Medarbetare inom vården är viktiga ambassadörer för Kraftens hus och kan berätta om Kraftens hus och rekommendera cancerdrabbade att besöka verksamheten. Företrädare för Kraftens Hus kommer gärna på en arbetsplatsträff och berättar mer om verksamheten och hur samverkan kan ske.

Mer information:

Kraftens hus - kraftenshus.se

Kontakt vid frågor:

sjuharad@kraftenshus.se

goteborg@kraftenshus.se