21 miljoner kronor beviljas av Interreg Sverige – Norge för projektet Hållbar Hälsa

Uppdaterad:
Publicerad:

Hållbar Hälsa är ett gränsregionalt samverkansprojekt mellan Sverige och Norge. I dagsläget medverkar FoUUI primär och nära vård, Närhälsan Mellerud vårdcentral och Sykehuset Östfold men projektet kommer successivt att utvidgas till fler verksamheter.

Projektet och forskningsarbetet leds av Tina Arvidsdotter, fil. dr., IPT-terapeut nivå D. Tina tillhör FoUUI primär och nära vård Fyrbodal och är utgivare av AntiStressProgrammet via 1177 samt ansvarar för utbildnings- och handledningsarbetet till legitimerad vårdpersonal. Beviljade medel disponeras under åren 2023 – 2026 med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. 

Projektet vill stärka innovations- och forskningsmiljöer genom att testa nya metoder och arbetssätt med stöd av digital teknik. AntiStressProgrammet kommer att utgöra en bas för projektet med målet att erbjuda patienter digifysiska stöd och behandlingar som främjar en god och hållbar hälsa. En smartare gränsregion där projektet vill skapa nytta på flera nivåer; för patienter, vårdpersonal, organisation och samhället i stort. 

- Det känns fantastiskt roligt att leda innovations- och forskningsprojektet Hållbar Hälsa genom en gränsregional samverkan, med syfte att implementera effektiva helhetsintegrerade vårdinsatser vid stress och psykisk ohälsa, säger Tina Arvidsdotter.

Du kan läsa mer om projektet på den nya webbplatsen där vi beskriver projektet och löpande publicerar resultat och nyheter. Där hittar du också kontaktuppgifter till Tina och projektledaren i Norge; Johnny Gustavsson:

Hållbar Hälsa 2023 - 2026 (vgregion.se) 

Projektet är registrerat i Projektdatabasen FoU i VGR:

Hållbar Hälsa - förstå, bemöta och behandla ... (researchweb.org)

Kontakt vid frågor:
Tina Arvidsdotter, projekt- och forskningsledare Hållbar Hälsa Sverige
tina.arvidsdotter@vgregion.se