Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionala processteam (RPT)

Inom Kunskapsstöd för psykisk hälsa i VG finns sedan 2014 flera s k kunskapsnoder utifrån diagnos- och kunskapsområden. I och med den nya kunskapsorganisationen som byggs på nationell, regional och lokal nivå, är dessa idag regionala processteam. Samtliga nivåer samspelar med varandra.

De regionala processteamen har i uppdrag att:

  • vid behov skapa regionala tillämpningar av kunskapsunderlag och beslutsstöd samt genom gemensamt lärande överföra dessa till de lokala processteamen
  • aktivt inhämta, sammanställa och utvärdera kunskap och erfarenheter från de lokala processteamen och förmedla dessa till det regionala programområdet
  • rapportera måluppfyllelse och avvikelser till det regionala programområdet.

RPT kommer att speglas med ett lokalt processteam inom vårdverksamheten, och alla RPT är kopplade till programområde Psykisk hälsa. I regionen finns en utarbetad funktionsbeskrivning, som närmre beskriver processteamets funktion och praktiska förutsättningar.

Senast uppdaterad: 2022-04-11 20:30