Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Patientavgiftshandboken

Avgiftsfri vaccination mot covid-19 (gäller t o m 2022-12-31)

Vaccination mot covid-19 är avgiftsfri för alla som bor eller stadigvarande vistas i Västra Götaland.

Avgiftsfriheten gäller också personer med skyddad folkbokföring enligt folkbokföringslagen, asylsökande och personer som vistas i Sverige utan nödvändiga tillstånd. Även personer bosatta i andra regioner och personer från andra länder, som vistas i Västra Götaland för till exempel arbete eller studier omfattas.

Med anledning av covid-19 ska patienter inte komma till hälso- och sjukvården om man har förkylningssymptom. Många patienter kan behöva avboka besök eller få sina besök ändrade till distanskontakter eller hembesök. Därför har vissa tillfälliga ändringar gjorts i regelverket för patientavgifter.

Sent avbokat besök (gäller tom 2022-06-30)

Uteblivandeavgift ska inte tas ut när patienter avbokar sina besök senare än 24 timmar före avtalad tid.

Uteblivet besök

Patienter som uteblir från ett bokat besök utan att ha lämnat återbud ska betala uteblivande avgift. Chefen på respektive mottagning kan fatta beslut om att patienten/vårdnadshavare i vissa fall ska slippa betala.

Kontaktpersoner

Här hittar du förvaltningarnas representanter vid frågor om patientavgifter

Senaste nytt

Carin Svensk

Regionutvecklare, Enhet produktionsstyrning och köpt vård

Senast uppdaterad: 2022-04-03 11:40