Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hjälpmedel- och kostnadsansvar primärvård

Primärvårdens hjälpmedelsenhet har kostnadsansvar för alla hjälpmedel som bekostas av primärvården i Västra Götaland. Vi ger råd och stöd i hjälpmedelsfrågor, handlägger särskild prövning, erbjuder förskrivarutbildningar samt handlägger ärenden vid skada eller förlust av hjälpmedel.

Kostnadsansvar

Som förskrivare ska man ta reda på vem som ska betala för de hjälpmedel som förskrivs. Kostnadsansvaret framgår av handbokens produktanvisning och styrs av personens folkbokföringsadress.

Det är förskrivaren som ansvarar för hela förskrivningsprocessen och enheten ansvarar för hjälpmedelskostnaden. 
I vissa fall krävs en särskild prövning till kostnadsansvarig innan man förskriver hjälpmedel.
Länk till särskild prövning

Nyheter

  • Ett stort tack till alla er som har svarat på vår kundenkät! Detta ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet för att möta era behov på bästa sätt.

  • Från den 1 mars förenklar vi processen vid skada eller förlust av hjälpmedel när det gäller TENS och enklare tillbehör till hjälpmedel med inidvidnummer.

Handbok

Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel i Västra Götaland.

Carina Helgesson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-05-04 11:22