Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Psykisk hälsa

Ungas psykiska hälsa

Utvecklingsprojektet Ungas psykiska hälsa permanentas och införs som ett tilläggsuppdrag i krav- och kvalitetsboken. Vårdcentraler kan ansöka om uppdraget som innebär att vara resursmottagning med samlad fördjupad kompetens för bedömning, behandling och konsultation inom primärvård för barn och unga med psykisk ohälsa.

Ökad tillgänglighet för barn och unga med psykisk ohälsa

Regionstyrelsen beslutade i år om ett treårigt utvecklingsuppdrag med målet att öka tillgängligheten för alla barn och unga med psykisk ohälsa i Västra Götaland. I uppdraget ingår att öppna ”En väg in” för barn och unga med psykisk ohälsa, starta upp en regiongemensam utredningsenhet inom barn- och ungdomspsykiatrin samt utveckla arbetssätt, uppföljning och planering.

Här hittar du mer hur vi arbetar mot en stärkt psykisk hälsa. Läs mer om vårt arbete med Kunskapsstöd för psykisk hälsa (KPH) eller Utvecklingscentrum för barns psykiska hälsa.

Vill du också synas här? Kontakta innehållsansvarig längst ner på sidan.

Senast uppdaterad: 2021-11-10 10:45