Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

LOF - fysioterapeut

Här finns information för dig som bedriver verksamhet enligt  Lag (1993:1652) om ersättning för fysioterapi, LOF. Här får du en översikt över vad du behöver känna till kring lagar, riktlinjer och blanketter.

En fysioterapeut kan bedriva privat verksamhet enligt LOF. Denna verksamhet finansieras av Västra Götalandsregionen via det nationella ersättningssystemet, som också kallas nationella taxan.
Lag (1993:1652) om ersättning för fysioterapi (riksdagen.se)

Ersättningen utgår enligt den taxa som beslutas av regeringen utifrån ett gemensamt underlag från Sveriges Kommuner och Regioner och Fysioterapeuterna. Den nationella taxan framgår av Förordning (1994:1120) om ersättning för fysioterapi, FOF.
Förordning (1994:1120) om ersättning för fysioterapi (riksdagen.se)

Aktuellt

Hälso- och sjukvårdsstyrelsens beslut om ersättning för digitala vårdkontakter med anledning av Covid-19 löper ut 30 juni 2022. Beslutet kommer inte att förlängas ytterligare. Detta innebär att det från och med 1 juli 2022 inte längre kommer att vara möjligt att rapportera in och erhålla ersättning för digitala vårdkontakter (ljud och bild) och telefonbesök.

Bokstavsutredare ska ge förslag på ny modell för att främja etablering av hälso- och sjukvård i glesbygd
Socialdepartementet tillsätter en utredare som får i uppdrag att ge förslag för att möjliggöra bättre tillgång till hälso- och sjukvård i hela landet genom främjande av etablering i glesbygd. I uppdraget ingår att ge förslag på en ny modell som ska ersätta den nationella taxan.

Privera

Här hittar du Priveraportalen och information om Privera

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna e-post
privatavardgivare@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2022-02-25 09:54