Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Smittskydd Västra Götaland

Smittskydd Västra Götaland arbetar för att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar till och mellan människor, genom epidemiologisk övervakning, smittspårning, information och utbildning.

Nytt Sminet

Den 6 september lanserades en ny version av Sminet. Här finns mer information om det nya Sminet och uppgifter om inloggning

----------------------------------------------------------------------------------

Många restriktioner tas bort 29 september 

Läs mer på Regeringens webbsida och Folkhälsomyndighetens webbsida om vad som kommer att gälla från och med 29 september.

---------------------------------------------------------------------------------

2021-08-31: För dig som reser in i Sverige från utlandet

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla som är 6 år eller äldre, även svenska medborgare, som reser in i Sverige från länder utanför Norden att ta ett PCR-test efter ankomsten till Sverige, oavsett om man har symtom eller inte. Läs mer i Folkhälsomyndighetens rekommendationer till dig som reser in i Sverige från utlandet

Om du har symtom på covid-19 ska du alltid testa dig. Provtagning bokas via 1177.se. Stanna hemma i väntan på att du får svar på ditt test. Detta gäller även om du är fullvaccinerad.

Regionövergripande webbsida om covid-19 för vårdgivare

Här på Smittskyddets webbsida finns enbart smittskyddsrelaterat material.

För samlad information samt regionala riktlinjer och rutiner har Västra Götalandsregionen en regionövergripande webbplats om covid-19 för vårdgivare inom regional och kommunal hälso- och sjukvård

Information för vårdgivare om covid-19-vaccination 

Information till allmänhet om vaccination mot covid-19 finns på 1177 Vårdguiden och Västra Götalandsregionens samlingssida om vaccinationsarbetet. 

 

Sminet

På sidan finns information om nuvarande Sminet och en ny version som ersätter den gamla i höst.
covid-19

Smittspårning

Här finns information om hur smittspårning av covid-19 ska utföras.

Hyfs

På dessa sidor finns information om Hyfs - hygiensjuksköterska i förskolan.
Senast uppdaterad: 2021-09-09 07:45