Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Smittskydd Västra Götaland

Smittskydd Västra Götaland arbetar för att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar till och mellan människor, genom epidemiologisk övervakning, smittspårning, information och utbildning.

 

World Aids Day - Rethink hiv

I år är det 40 år sen hiv upptäcktes i Sverige. Mycket har förändrats under de här åren. Detta vill nätverket World Aids Day, där Smittskydd Västra Götaland och Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) är två av deltagarna, uppmärksamma.

Den 1 december är det Världsaidsdagen. Då uppmärksammar vi både det som varit och den enorma medicinska revolution som hiv-behandling har genomgått. 
World Aids Day-nätverket i Västra Götaland har tagit fram en kampanj – ”Rethink HIV” – som kommer pågå under december. Kampanjens affischer kommer att synas på bussar och spårvagnar i Göteborg. Läs mer om kampanjen och kampanjmaterial på KSH´s webbsida 

Information till vårdgivare om pneumokockvaccination

Regionövergripande webbsida om covid-19 för vårdgivare

Här på Smittskyddets webbsida finns enbart smittskyddsrelaterat material.

För samlad information samt regionala riktlinjer och rutiner har Västra Götalandsregionen en regionövergripande webbplats om covid-19 för vårdgivare inom regional och kommunal hälso- och sjukvård

Information till allmänhet om vaccination mot covid-19 finns på 1177 Vårdguiden och Västra Götalandsregionens samlingssida om vaccinationsarbetet. 

Sminet

Här finns information om systemet Sminet.

covid-19

Smittspårning

Här finns information om hur smittspårning av covid-19 ska utföras.

Senast uppdaterad: 2022-12-01 08:14