Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

Kultur, natur och kulturarv – en självklar del av vardagen för alla i Västra Götaland

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen.

Aktuellt

Vad är tillgänglighet och hur gör jag?

För att skapa tillgänglighet behövs ett strukturerat och långsiktigt arbete där det ingår en förståelse för vilka behov personer med olika funktionalitet kan ha. Kontakta våra tillgänglighetskonsulenter! De kan hjälpa dig komma igång, eller kanske vidare i ett redan påbörjat arbete.

Kultursäkringen

Kultursäkringen är ett paket med användbara argument, inspiration och konkreta tips för dig som ansvarar för kulturen i kommunen. Kultursäkringen kan till exempel användas inför dialoger med andra verksamheter.

Nationell konferens om medie- och informationskunnighet

Den 26 – 27 oktober 2022 arrangerar Göteborgs Universitet och Västra Götalandsregionen en nationell konferens om MIK för ett demokratiskt medborgarskap. Med konferensen skapar vi en mötesplats där politik, kunskap och praktik tillsammans flyttar fram positionerna.