Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förskrivarutbildning hjälpmedel-vårdval rehab

Här hittar du information om förskrivarutbildning som arrangeras av primärvårdens hjälpmedelsenhet. Utbildningen vänder sig till arbetsterapeuter, logopeder och sjukgymnaster/fysioterapeuter inom vårdval rehab

Utbildningen ingår som en del i Västra Götalands koncept för förskrivarkompetens, vars övergripande syfte är att säkerställa förskrivarkompetens och därmed nå en god och säker vård. Koncept för förskrivarkompetens - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Utbildningstillfällen

Anmälan sker via Regionkalendern

Torsdag 16/6 kl. 13.30 - 16.00

För att delta behöver du tillgång till Teams, headset/hörlurar och sitta ostört. Länk till utbildningen skickas till anmälda deltagare närmare utbildningsdagen

Utbildningens innehåll

  • Förtroendeförskrivning
  • Lokala anvisningar och rutiner kring särskild prövning
  • Lokala rutiner vid skada eller förlust av hjälpmedel
  • Patientfall

Kompetenskrav för förskrivare i Västra Götaland

Ett koncept är framtaget av enhet Kunskapsstöd för läkemedel och hjälpmedel i samarbete med representanter för olika förskrivande verksamheter inom kommunal och regional hälso- och sjukvård. Innehållet grundar sig på lagstiftning samt Västra Götalands reglering i handböcker, medicinska riktlinjer samt försörjningsavtal. I konceptet anges kompetenskraven för förskrivning av hjälpmedel och läkemedelsnära produkter i Västra Götaland.

Kompetenskrav för förskrivare av hjälpmedel för rörelsehinder, kommunikation och information samt antidecubitus

Senast uppdaterad: 2022-02-09 15:32