Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stor uppslutning när avdelning 4 öppnade

Vårdenhetschef Ann-Christine Andersson klipper ett band för att inviga den nya avdelningen.
Medicin- och intermediärvårdavdelning 4 på Kungälvs sjukhus öppnade och invigdes den 3 oktober 2022. Vårdenhetschef Ann-Christine Andersson klippte bandet.

I går rullades den första patienten in på medicin- och intermediärvårdavdelning 4 på Kungälvs sjukhus. Den nya avdelningen är nu igång i egna lokaler.

Avdelningen är en av de två nya avdelningar som ska öppnas på Kungälvs sjukhus till följd av utskiftningen, där patienter från Sahlgrenska Universitetssjukhuset ska tas om hand på Sjukhusen i väster och Kungälvs sjukhus. 

Både biträdande sjukhusdirektör Katarina Andersson, verksamhetschef Marie Gardtman och Kungälvsposten fanns på plats vid avdelningens invigning, tillsammans med många medarbetare på sjukhuset.

– Det är många som har bidragit och stöttat i arbetet för att vi ska kunna öppna den här avdelningen, så det är en stor dag för sjukhuset och speciellt för oss på medicin, sa Marie Gardtman.

Senast uppdaterad: 2022-10-10 15:00