Digitalt öppet hus ska locka till Kungälvs sjukhus

Leende vårdpersonal som tittar in i kameran.
Bente Christiansen, verksamhetsutvecklare Sjukhusen i väster, är en av initiativtagarna till digitalt öppet hus på Kungälvs sjukhus.

Ett nytänkande öppet hus står för dörren på Kungälvs sjukhus. Avdelningarna på sjukhuset brukar bjuda in alla som studerar till sjuksköterskor och undersköterskor till öppet hus varje termin. Den här gången blir det digitalt. Välkommen!

Fördelen är att de som inte kan ta sig till Kungälv nu kan klicka runt bland avdelningarna oavsett var de befinner sig. Förhoppningsvis kan både studenter och erfarna sjuksköterskor läsa och känna sig lockade till Kungälv. 

– Vi vill visa upp våra avdelningar, våra fantastiska medarbetare och våra nybyggda vårdplatslokaler, säger Bente Christiansen, verksamhetsutvecklare, som agerat spindeln i nätet för att ro digitalt öppet hus i land. Nu har vi kastats oss in i det här med kort om tid men för framtiden tror jag vi är något bra på spåren. Tänk om alla våra sjukhus inom Sjukhusen i väster kan ha digitalt öppet hus på sina webbplatser!? 

Behovet av att nyanställa sjuksköterskor och undersköterskor är stort. Alla idéer för att visa upp Sjukhusen i väster som en attraktiv framtida arbetsplats är välkomna. På torsdag den 17:e februari klockan 14-15 kommer vi dessutom att livesända en kort frågestund via ett Facebook-event. 

– Vi har redan tjuvstartat vårt digitala öppet hus genom en förevisning med lunch för alla vårdenhetschefer på Kungälvs sjukhus, säger Bente. De har ihop med sina medarbetare kämpat hårt under lång tid och jag blir alldeles rörd i hjärtat när jag tittar på filmerna. Jag vill rikta världens största tack till alla som ställt upp och bidrar till att berätta om det goda som finns på Kungälvs sjukhus. Vi är på väg framåt! 

Alla är välkomna!