Din sjukhusvistelse

På sjukhuset finns bland annat café, apotek och ett wifi som är till för både patienter och besökare, under den tid ni vistas här.

Vi utbildar nya medarbetare

På Sjukhusen i väster har vi ansvar för utbildningar till yrken inom vården. Därför kommer du som är patient hos oss att möta olika yrkesgrupper som är under utbildning. De har tystnadsplikt och har handledare vid sjukhuset som ser till att de följer sjukhusets regler. Om du inte vill att studenter deltar i din behandling eller läser i din journal, tala med vårdpersonalen.

Telefon, internet, tv och radio

Om du har med dig egen mobiltelefon, bärbar dator eller surfplatta är du välkommen att koppla upp dig och surfa gratis på vårt öppna nätverk (VGR Publikt). Om du använder bärbar dator – se till att det är fritt och luftigt omkring den, då överhettning ökar brandrisken.

Tv finns på varje patientrum.

Tänk på att användning av dator eller mobiltelefon inte får störa din eller någon annans vårdsituation. Respektera andra så att dina samtal inte stör.

Måltider

På vårdavdelningarna serveras tre större mål varje dag:

  • frukost: kl. 8.00–8.45
  • lunch: kl. 12.30–13.00
  • middag: kl. 16.30–17.00

Kl. 18.00–19.00 serveras kvällsfika. Om du är sängliggande får du kvällsfikan serverad vid din säng. Det finns också möjlighet att köpa mat/fika i cafeterian i sjukhusets huvudentré.

Värdesaker och pengar

Du ansvarar själv för dina värdesaker och pengar under vistelsen på sjukhuset. Vi rekommenderar att du låter dina värdesaker ligga kvar hemma eller ber någon anhörig att ta med dem hem. Om det inte är möjligt finns det en låsbar patientgarderob på ditt rum.