Initiativ från elever stod bakom Uddetorps traktorvecka

Under veckan som gått har Naturbruksskolan Uddetorp fyllts med elevernas egna traktorer. Tillsammans med fritidspersonalen har de anordnat årets traktorvecka - dagar som bestått av uppvisningar, kortege genom Skara, tut-bingo och många andra aktiviteter.

Idén kom från några elever som tillsammans tagit initiativet och planerat veckan med hjälp av fritidspersonal.

- Vi var några elever som kom på idén, då bildade vi en grupp och började planera för traktorveckan. Vi ville visa upp vårt intresse, vår skola och vad vi brinner för, berättar Filip Persson, och de övriga intiativtagarna instämmer.

Under onsdagen och torsdagen hölls ett flertal aktiviteter på skolan, det grillades ute på körplan, hölls tut-bingo och eleverna tog såklart även tillfället i akt att titta närmre på varandras traktorer. Under två kvällar i rad körde eleverna kortege genom Skara för att visa upp sina traktorer.

- Vi har planerat och satt regler för hur det ska fungera på bästa sätt. Vi gav ett förslag på en rutt för kortegen som skolan sedan ansökte om tillstånd för, säger Edwin Brunnegård.

Totalt blev det en karavan på 20 traktorer som deltog. Kortegen uppskattades av både de elever och personal som deltog men även av åskådarna.

- Vi tyckte det var roligt att så många Skarabor var ute och tog kort, filmade och vinkade till oss, säger Olle Kjellén.

Veckan har präglats av gemenskap och glädje bland alla som deltagit. Eleverna berättar att alla visat en vilja att hjälpa till och samarbeta för att arrangemanget skulle bli så lyckat som möjligt.

- Under kortegen gick en traktor sönder, då stannade alla och hjälptes åt att fixa till felet så att vi kunde köra vidare som planerat. Då fick man verkligen känna vilken god gemenskap vi har på skolan, berättar Marcus Carlsson.

Olle Kjellén instämmer:

- Vi blir som ett team och alla kommer närmre varandra, även mellan årskurser och klasser. Detta är ju vårt stora intresse som vi alla har gemensamt!