Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Miljödiplomering

Alla verksamheter inom Västra Götalandsregionen ska ha ett miljöledningssystem. VG Primärvård, Vårdval Rehab och tandvården ska minst vara miljödiplomerade. Även administrativa förvaltningar och bolag kan bli miljödiplomerade. Från 2021 gäller nya kriterier kopplade till VGR:s miljömål 2021-2030.

Miljödiplomering är ett mindre omfattande alternativ till ett fullständigt miljöledningssystem enligt ISO14001. Miljödiplomering är en metod baserad på miljöledningssystem för att organisera verksamhetens miljöarbete och som syftar till ständiga förbättringar.

Miljönämnden i Västra Götalandsregionen beslutar om vilka krav som gäller för diplomeringen. De senaste kriterierna för miljödiplomering gäller 2020-2023.

Alla som enligt miljörevisorerna uppfyller miljökraven belönas med miljödiplom att visa personal och besökare.

Nya kriterier 2021-2023

Från och med 2021 gäller nya kriterier för miljödiplomering enligt miljönämndens beslut 11 december 2020.

Kriterier för miljödiplomering av primärvård

Kriterier för miljödiplomering av tandvård

Kriterier för miljödiplomering av administrativ verksamhet

Vägledning för miljödiplomering

Här finns en allmän vägledning om kriterierna för miljödiplomering för att underlätta tolkning av dem och ibland förklara poängsättningen, och ge tips om hur de kan uppfyllas.

Kontrollera även om din förvaltning eller verksamhet har ytterligare vägledning och hjälpdokument för sin miljödiplomering.

Vägledning för miljödiplomering

Profilbild av Carina Holmberg

Carina Holmberg

Miljöstrateg – Miljöledning
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-03-22 16:11