Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt - Västra Götalandsregionen

 • Både framtidstro och allvar på ny skogskonferens
  Det var både glädje och allvar när drygt 50 personer från företag, forskning, myndigheter och intresseorganisationer i Västra Götaland deltog på skogskonferens på Naturbruksskolan Svenljunga. I fokus stod samarbeten för att skapa jobb, hållbar utveckling och en växande bioekonomi med bas i skogen.
 • Gemensamt krafttag för elnätskapaciteten i Västsverige
  Industri- och transportsektorn är mitt i en historisk omställning från fossila bränslen till el. Den omställning till elektrifiering som sker i Västra Götaland är inte bara en nödvändighet för att klara våra högt ställda klimatambitioner, den är även en förutsättning för att fortsatt vara konkurrenskraftiga. Här finns potential för stora klimatvinster och nya jobb, men det kommer också att innebära ett kraftigt ökat elbehov.
 • Regionstyrelsen 20 september
  Regionstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde i dag bland annat att uppmana sjukhusen att fortsätta arbetet med att låta servicepersonal avlasta vårdpersonalen genom att ta över en del av servicerelaterade arbetsuppgifter. Syftet är att vårdpersonalen därmed ska få bättre möjligheter till återhämtning och kunna fokusera mer på vårdnära arbete. Regionstyrelsen beslutade också om hur fördelningen av tillkommande statsbidrag ska se ut.
 • Åsa Ohlson Drangel blir ny chef för Hälsan och Stressmedicin i Västra Götalandsregionen
  Åsa Ohlsson Drangel, som idag är HR-chef för Hallands sjukhus, blir ny chef för förvaltningen Hälsan och Stressmedicin i Västra Götaland från den 23 januari, 2023. Hon har en bred erfarenhet från både offentlig och privat verksamhet i en rad ledande positioner.
 • Thomas Front blir direktör för ny förvaltning när Västra Götalandsregionen anpassas till ny politisk organisation
  Nuvarande servicedirektör, Thomas Front, blir förvaltningsdirektör för den nya förvaltning som kommer att få ansvar för uppdragen som rör fastighet, stöd och service.
 • Miljardsatsning på ärtor stärker Västra Götaland som klimatsmart livsmedelsregion
  I dag välkomnar Västra Götalandsregionen Lantmännens beslut att investera drygt 1 miljard i en ny livsmedelsfabrik för tillverkning av ärtprotein i Lidköping. Här finns bördiga odlingsjordar och hög kompetens kring produktion av växtbaserade proteiner. Fabriken väntas stå klar 2026. Lantmännens beslut positionerar Västra Götaland och Sverige ytterligare som föregångare inom hållbar livsmedelsproduktion.
 • Nedtrappning av munskyddsanvändning från 30 augusti
  Semesterperioden är förbi och smittspridningen av covid-19 ökar inte längre lika mycket som den gjorde tidigare i sommar. Därför trappar nu Västra Götalandsregionen, VGR, ner på användningen av munskydd i vårdlokaler. Den nya rutinen för munskyddsanvändning börjar gälla den 30 augusti.
 • Regionstyrelsen 23 augusti
 • VGR välkomnar besked om att ännu en batterifabrik ska byggas i Västra Götaland
  – Beslutet att etablera AB Volvos fabrik för battericeller i Mariestad bekräftar regionens attraktivitet och att de satsningar vi gör för att skapa förutsättningar för näringslivets klimatomställning och konkurrenskraft ger effekt, säger Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen (VGR).
 • Varför munskydd i vården igen?
  Den 4 juli kom nya besked, munskydd på för medarbetare inom vården – igen. Bakgrunden är ökad smitta och att i semestertider inte vilja riskera en enda onödigt insjuknad sjukvårdsmedarbetare. Men ger det verkligen effekt, när resten av samhället ändå tuffar på som vanligt?
 • Karin Looström Muth blir hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen
  Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Karin Looström Muth till hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen. Tjänsten är ny och i uppdraget ingår att bygga upp den nya staben för strategisk utveckling på Koncernkontoret.
 • Ing-Marie Wieselgren gjorde skillnad för dem som inte hörs i samhällsdebatten
  Gemensamt uttalande från Ann-Sofi Lodin och Kaarina Sundelin, Västra Götalandsregionen:
 • Munskydd för personal i vårdlokaler från 4 juli
  Från och med på måndag 4 juli ska personal i VGR ha munskydd på sig när de vistas i vårdlokaler. Det är en försiktighetsåtgärd av omsorg för medarbetare och patienter i syfte att minska risken för smittspridning av covid-19.
 • Västlänken får ytterligare medfinansiering från EU
  Västlänken är ett av två Trafikverksprojekt som får medel från EU. Västlänken och deletappen Centralen som är en del av Västsvenska paketet medfinansieras med drygt 65 miljoner euro vilket motsvarar cirka 700 miljoner svenska kronor.
 • Regionstyrelsen 28 juni
 • Ytterligare miljon för kulturinsatser i spåren av invasionen av Ukraina
  Nu går Västra Götalandsregionens kulturnämnd in med ytterligare en miljon kronor för att stötta bland annat konstnärer, filmare och publicister som påverkas av invasionen av Ukraina.
 • Angelägen konferens för ökad medie- och informationskunnighet
  Den 26-27 oktober arrangerar Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet en nationell konferens om medie- och informationskunnighet (MIK) för ett demokratiskt medborgarskap. Då samlar vi Sveriges framstående forskare, engagerade politiker och myndighetsföreträdare tillsammans med de som jobbar med medie- och informationskunnighetsfrågor ute i verksamhet, för att gemensamt flytta fram positionerna.
 • Första resultaten från den västsvenska SOM-undersökningen 2021
  Västra Götalandsregionen har haft forskningssamverkan med SOM-institutet vid Göteborgs Universitet sedan regionen bildades 1998. En unik tidsserie har byggts upp där det går att följa invånarnas syn på samhället och dess utveckling men också hur invånarna ser på sina liv, levnadsförhållanden och hur de lever.
 • Skagerraks möjligheter i fokus i nytt norsk-svenskt samarbete
  Västra Götalandsregionen har tillsammans med Vikens Fylkeskommune, Vestfold og Telemarks fylkeskommune och organisationen Svinesundskommittén enats om att bilda Politiskt Forum Skagerrak. Gemensamt ska forumet verka för ett friskt och produktivt Skagerrak, där havet är en tydlig resurs för att skapa hållbar utveckling.
 • Västra Götalandsregionen kommenterar regeringens nationella infrastrukturplan
  Att beslutet om järnvägssträckan Göteborg-Borås står fast när regeringen i dag presenterade den nya nationella planen för infrastruktur är det viktigaste beskedet enligt Västra Götalandsregionen. Dessutom blir det mer pengar till cykelbanor, en återtagen satsning på Västra stambanan Laxå-Alingsås och ett rejält utredningsuppdrag för tågförbindelsen Göteborg-Oslo.

Senast uppdaterad: 2022-09-21 08:17