Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Satsningar och samarbeten

Här finns information om breda övergripande eller tvärsektoriella satsningar, samarbeten, projekt och uppdrag.

Satsningar och samarbeten

  • Västra Götalandsregionen (VGR) arbetar med olika insatser för att minska arbetslösheten och öka delaktigheten i samhället. Detta för att skapa arbetsmöjligheter och synliggöra kompetens hos personer med funktionsnedsättningar, långtidsarbetslösa, unga vuxna, nyanlända och personer med utbildning från andra länder än Sverige.

  • Regiondirektörens program Unga rådgivare avslutades i november 2020.

  • Genom att etablera nya närsjukhus byggs den öppna specialistvården i Göteborgsområdet etappvis ut. Först ut blir ett helt nybyggt sjukhus – Högsbo närsjukhus. Här kommer det finnas operation, mottagning samt resurser för bild- och provtagning för såväl vuxna som barn.

  • Funktionen sms-livräddare innebär att 112 med hjälp av en applikation, ”app”, i en mobiltelefon kan lokalisera och aktivera frivilliga livräddare till platsen för ett plötsligt hjärtstopp.

  • 2022 års chefsdag äger rum i oktober. Den här sidan kommer att fyllas på med information allteftersom programmet tar form.

  • Almedalsveckan i Visby är Sveriges största politiska mötesplats och en möjlighet för VGR att synas och påverka i frågor som är viktiga för Västra Götalands utveckling. Politikerveckan var inställd 2020 med anledning av coronasmittan. Västra Götalandsregionen kommer inte att medverka med arrangemang under 2021.


Senast uppdaterad: 2021-04-19 13:33