Att jobba hos oss

Som medarbetare i Västra Götalandsregionen är du med gör skillnad för människor i din närhet varje dag. Du bidrar till ett gott liv för invånarna – för hälsa och trygghet i vardagen och för ett livskraftigt Västra Götaland, nu och i framtiden.

Två kollegor som jobbar i vården

Möt våra medarbetare

Hur är det att arbeta som sjuksköterska, biomedicinsk analytiker och projektledare? Träffa några av våra medarbetare och chefer som berättar om sina jobb.

Våra yrken

Gemensamt för alla våra jobb är att de bidrar till ett gott liv för människorna i Västra Götaland. Här kan du utvecklas, göra karriär och till och med testa ett annat yrke – utan att byta arbetsgivare.

Spela roll

Vill du bli en del av Sveriges största arbetsgivare? Tillsammans gör vi skillnad.

Livet i VGR

 • Tolkarna som ser till att din röst blir hörd – eller sedd

  Sandra Löfgren är skriv- och TSS-tolk och Sara Tornberg är skriv- teckenspråks- och dövblindtolk. De är med vid allt från föreningsmöten och sjukvårdsbesök till släktträffar och begravningar.- Allting som en människa är med om i livet kan vi uppleva och vara med om under en vecka, säger Sara.

 • Michael i svart och grön tröja inne i lagret på hjälpmedelscentralen
  Hjälpmedel som behövs

  Allt från strumppåtagare till stora vårdsängar, rullstolar och permobiler. Möten i glädje och sorg. Michael jobbar på hjälpmedelscentralen och kör ut hjälpmedel i VGR. En verksamhet som genomgått en förändringsresa det senaste året.

 • Bland det bästa med jobbet är att träffa människor från olika språk och kulturer

  Ett av VGR:s uppdrag är utbildning. Vi bedriver utbildningsverksamhet på folkhögskolor, naturbruksskolor och utbildning för våra egna medarbetare. Annica Jakobsson är språklärare i VGR:s språkteam och jobbar bland annat med svenskundervisning för utlandsutbildade medarbetare. Hör henne berätta om sitt jobb.

 • Alla barn ska ha en egen röst

  20 november är barnkonventionens dag, en dag för att uppmärksamma barnets rättigheter i samhället. I Sverige har barnkonventionen varit lag sedan 2020 och VGR arbetar sedan många år för att stärka barnets rättigheter i sina verksamheter. En av många satsningar är ombud för barnets rättigheter, vi har träffat ett av ombuden i VGR som berättar om sitt uppdrag. Nina Glebe är till vardags hälso- och sjukvårdskurator på Södra Älvsborgs Sjukhus men har utöver det i uppdrag att vara ombud i sin verksamhet.

 • Ambulanssjukvårdaren som blandar humor med allvar på TikTok

  TikTokare, skådis, brandman och ambulanssjukvårdare. Jonas Jörgensen har många strängar på sin lyra. Med humor sprider han kunskap och motverkar myter om sitt jobb i sociala medier.

Förmåner för medarbetare

Du som jobbar hos oss ska känna dig uppskattad och må bra, både på jobbet och på fritiden. Utöver din lön har du som medarbetare i VGR tillgång till en rad förmåner och erbjudanden.

Åldersmedvetet ledarskap

VGR arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där yngre och äldre medarbetare trivs och stannar kvar. Vi jobbar bland annat med åldersmedvetet ledarskap, attraktiva arbetsvillkor och genom ett pilotprojekt där seniora medarbetare är mentorer för yngre kollegor.