Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Om ISM

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Forskning

Läs om ISM:s forskning inom arbetsmiljö, stress och hälsa

Stress

Råd och behandling vid stress och utmattningssyndrom

Arbetsliv

Vad behövs för att vi ska trivas, utvecklas och må bra på jobbet?

Nyheter

 • Porträtt Lisa Björk
  Ny docent på ISM
  Lisa Björk blev i februari antagen som docent i arbetsvetenskap vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet. Lisa är sedan 2014 utvecklingsledare vid ISM och forskar om organisation, ledarskap, arbetsmiljö och psykisk hälsa.
 • Hjärnan
  Hjärnskademarkörer vid UMS
  Den stressrelaterade ohälsan är ett växande problem i Sverige och patienter med utmattningssyndrom kan ha långvariga problem med trötthet, stresskänslighet och kognitiva svårigheter. Resultatet av studien visar förhöjda nivåer av två hjärnskademarkörer hos patienter med nydiagnostiserat utmattningssyndrom (UMS) jämfört med friska personer.
 • Hur leder man egentligen lagom många?
  I den nya kunskapssammanställningen Leda lagom många, tittar forskarna Linda Corin, Maral Babapour Chafi och Anna-Carin Fagerlind Ståhl närmare på vad forskningen säger om antal medarbetare per chef och dess betydelse för ledarskap.
Dokument

Publikationer

Vetenskapliga publikationer, rapporter, arbetsmaterial och tidskrifter