VGR inleder samverkan med REDI

Publicerad:

VGR har börjat föra dialog kring inomhustäckning av mobila nät med tankesmedjan REDI, Real Estate Digitalisation Initiative.

REDI är ett nätverk på initiativ av bland andra Fastighetsägarföreningen, Svenska Allmännyttan och ett antal av Sveriges största fastighetsägare.  Enligt en rapport som REDI tagit fram sker nästan 80 procent av all mobil konsumtion inomhus, och nästan 80 procent av all telefoni är mobil. Användandet av data kommer dessutom öka i takt med att fler människor använder IoT (internet of things) och konsumerar mer strömmad media.  

Västra Götalandsregionen och Fastighetsägarna, genom REDI, samverkar kring frågor om hur man kan realisera täckning på bästa sätt utifrån de den funktionalitet som både verksamheter och besökare förväntar sig av ett modernt mobilnät. 

Att kunna kommunicera inomhus på samma sätt som utomhus ses som en självklarhet i dagsläget menar REDI, som tagit fram förslag på hur man kan uppnå just de förmågor som krävs och förväntas av slutanvändaren.  

VGR avser att tillsammans med flertalet regioner, SKR (Sveriges kommuner och regioner), Fastighetsägarföreningen och fastighetsägarna inom REDI föra dialog med de stora svenska operatörerna och nätägarna, för att hitta en bra väg fram i syfte att uppnå en modern och framtidssäker lösning för uppkoppling inomhus i 5G-näten. 

Om REDI

REDI (Real Estate Digitalization Initiative) är ett samlat initiativ som agerar för att göra medlemmarnas fastigheter redo för framtidens uppkopplade samhälle. Ett av de centrala syftena är att kanalisera förändringsarbetet till många och stödja utvecklingen av en målbild.