Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillsammans förbättrar vi arbetsmiljön

Välkommen till årets upplaga av den digitala konferensen Tillsammans förbättrar vi arbetsmiljön! Årets tema är Arbetsmiljöns betydelse för kompetensförsörjningen.

Onsdagen den 25 okt 2023 bjuder Västra Götalandsregionen in till en digital halvdag fylld av inspiration och erfarenhetsutbyte kring hur vi tillsammans förbättrar arbetsmiljön. 

Konferensen vänder sig till medarbetare främst inom HR-området, chefer, personalutskottet, arbetsmiljödelegationen men naturligtvis är andra intresserade av frågorna varmt välkomna att delta.

Koppla upp dig och se Anna Dahlgren från Karolinska institutet berätta om arbetstidsforskningens råd kring den aktuella frågan schemaläggning med fokus på återhämtning. Missa inte heller Linda Corin och Marica Heimdahl från Institutet för stressmedicin, som med utgångspunkt Västra Götalandsregionen och rapporten Tack för mig kommer prata om hur kopplingen mellan kompetensförsörjning och arbetsmiljö ser ut.

Föreläsningarna varvas med inslag från verksamhetsbesök där två förvaltningar delar med sig av erfarenheter och utmaningar kopplat till deras arbete med kompetensförsörjning och arbetsmiljö. Konferensen avslutas med ett panelsamtal.

Konferensen kommer att livesändas på VGRs externa webb och kan ses både i realtid och i efterhand.

Datum: 25 okt
Tid: 13-16
Program: Kommer inom kort att läggas ut

Anmäl dig här!

Tillsammans förbättrar vi arbetsmiljön - Regionkalendern (vgregion.se)

Sista dag för anmälan är 23 oktober.

Temat för 2022 års konferens var arbetsbelastning. Mats Eklöf, psykolog och docent i yrkesmedicinsk forskning, vid Göteborgs Universitet föreläste under rubriken Psykisk arbetsbelastning och Maral Babapour Chafi, forskare på ISM hade rubriken Kognitiv ergonomi i ett alltmer digitaliserat arbetsliv på sitt föredrag. Dessutom fick vi ta del av goda exempel på arbetsmiljöarbete via Arbetsmiljöutbildning för chef över chef på Södra Älvsborgs sjukhus och att VGR:s målbild för patientmåltidsprocessen har inneburit ombyggnad av kök, där förbättrad arbetsmiljö har varit en viktig del. Du kan se konferensen i efterhand eller läsa om olika delar i länkarna nedan. 

 

Fokus för 2021 års konferens var återhämtning kopplat till arbete. Under konferensen föreläste forskarna Ingibjörg Jonsdottir och Magnus Åkerström från Institutet för stressmedicin om återhämtning kopplat till arbetet utifrån aktuell arbetsmiljöforskning. Två förvaltningar berättade om erfarenheter och lärdomar från året, därefter följde ett panelsamtal med chefer där erfarenheter och utmaningar de haft under det gångna året samt hur det ser på framtiden diskuterades. 

 

Västra Götalandsregionen bjöd den 27 oktober 2020 in medarbetare inom HR-området, chefer, personalutskottet och arbetsmiljödelegationen till en halvdag av inspiration och erfarenhetsbyte kring hur medarbetare i Västra Götalandsregionen tillsammans skapar en bättre arbetsmiljö och sänkta sjuktal. Under 2020 års arbetsmiljökonferens diskuterades hur Västra Götalandsregionen kan hantera arbetsmiljöfrågorna efter pandemin utifrån temat återhämtning.

Här nedan kan du se en film från konferensdagen 

 


Senast uppdaterad: 2023-08-15 10:47