Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

FaR-mottagning

Har du fått Fysisk aktivitet på Recept (FaR) men har svårt att komma i gång, eller vet inte hur du ska göra? Du som bor eller verkar i Göteborg kan få stöd på någon av våra FaR-mottagningar!

På FaR-mottagning finns fysioterapeuter beredda att stötta dig som fått FaR. Du får personlig vägledning med råd, motivation och instruktioner för att hitta just din hållbara aktivitetsnivå.

Besöken sker digitalt med videobesök eller fysiskt på mottagningen. På den här sidan kan du läsa mer om stödet vi erbjuder och hur du bokar tid.

FaR-mottagningen på Slottsskogsvallen håller stängt under hela hösten och vintern 2023-24 på grund av renovering.

Anläggningens verksamhet i övrigt är dock igång men i mindre skala. Till exempel finns ett enklare gym och gruppträningspass för både vuxna och barn tillgängliga.

Information om när FaR-mottagningen kan öppna igen hittar du här på sidan när den informationen finns.

Se mer info om renoveringen på Slottskogsvallens hemsida: 
Slottsskogsvallens idrottscentrum - Göteborgs Stad (goteborg.se)

Kök. Två personer lagar mat. En skär och en lägger i i en gryta.

Stöd av dietist

Dietisten erbjuder videobesök för unga i Göteborg i åldern 3-19 år med övervikt (ej fetma). Här hittar du information om vad dietisten erbjuder för stöd, hur du bokar tid, och hur du gör en tolkbokning.

Stöd av fysioterapeut

Under tre till sex månader får du stöd av fysioterapeut längs vägen mot att uppnå dina mål, med samtal, vägledning och träningsintroduktion. Det övergripande målet är att du ska uppnå hållbara och hälsofrämjande fysiska aktivitetsvanor.

Vi inleder med ett samtal om dina förutsättningar och gör en aktivitetsplan utifrån ditt FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Vi talar om vardagsaktivitet, träning och stillasittande. Därefter startar du den aktivitet som du valt, själv eller med instruktion av fysioterapeuten om du vill. Du kan vara aktiv hemma, på träningsanläggning, utomhus eller i en förening. Du har stöd av fysioterapeuten på telefon, digitalt eller på FaR-mottagningen. Stödet avslutas med ett samtal där vi planerar din fortsatta fysiska aktivitet. Se bild över hur det går till på FaR-mottagning: 
Process på FaR-mottagning (pdf)

Vi tar emot barn, unga och vuxna. Du som vårdnadshavare kan också få råd och stöd för att skapa en aktivare vardag för ditt barn. Läs mer på:

FaR-mottagning för barn upp till tolv år
FaR-mottagning för tonåringar

Stöd av dietist

Barn och unga med övervikt (ej fetma*) kan också träffa dietist, till detta behövs inget FaR. För mer information om dietisten på FaR-mottagning, se:

Dietist på FaR-mottagning

Vill du veta mer om stödet av fysioterapeut eller dietist på FaR-mottagning? Du kan läsa mer om hur processen på FaR-mottagning går till i vår folder:

Svenska: FaR-mottagningsfolder (pdf)

Engelska: FaR-mottagningsfolder (pdf)

Arabiska: FaR-mottagningsfolder (pdf)

Persiska: FaR-mottagningsfolder (pdf)

Somaliska: FaR-mottagningsfolder (pdf)

Hitta FaR-mottagning

Vill du veta mer om anläggningarna där det finns FaR-mottagning? Här kan du hitta adresser, tillgänglighetsinformation med mera.

FaR-mottagning för barn upp till tolv år

Här finns information till dig som är vårdnadshavare till ett barn upp till tolv år som har fått ett FaR (Fysisk aktivitet på Recept). Du kan läsa mer om dels hur FaR-stödet kan fungera för ditt barn och dels hur du som vårdnadshavare kan få stöd för att stötta barnet gällande fysisk aktivitet.

FaR-mottagning för tonåringar

Här hittar du som är 13-19 år information om FaR-mottagningar. Du kan läsa om vad ett FaR är och hur besök på FaR-mottagning går till.


Senast uppdaterad: 2023-08-25 09:49