Växtodling – specialisering

Skördetröska i bakgrunden på moget sädesfält

Studieperiod

4 augusti – 10 oktober 2025

Studietakt och studieform

Halvfart, semidistans

Kursen Växtodling – specialisering passar dig som redan har praktiska förkunskaper men behöver komplettera med teori för att exempelvis starta eller överta ett lantbruksföretag eller läsa vidare. Den passar även dig som redan har en anställning inom lantbruk men vill stärka din kompetens.

Om utbildningen

Du lär dig att utforma planer och strategier för växtodling och gödsling, om växtskyddsåtgärder och om lagring och produktkvalitet. Kursen behandlar också miljö och biologi kopplat till växtodling, lagar och bestämmelser och den kommande utvecklingen inom växtodling. Läs mer om kursinnehållet hos Skolverket (VAOVAT00S).

Kursen är en del i våra två utbildningspaket inom lantbruk, Lantbruksutbildning – grundläggande och Lantbruksutbildning – maskin och växtodling. men är ej sökbar som enskild kurs. 

 

Kursens upplägg

Kursen ges som semidistans i 50% studietakt med i normalfallet tre platsbundna träffar om vardera två sammanhängande heldagar. Observera att ingen praktik ingår. 

Kursen kan komma att förläggas på flera studieorter.

Träffarna innefattar bland annat undervisning, kunskapskontroller, erfarenhetsbyte, studiebesök och genomgång av hemuppgifter. 

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten och jobbar löpande med hemuppgifter mellan träffarna. 


Behörighet

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.


Att studera hos oss

Här hittar du information om ansökan och antagning och allt annat praktiskt som rör dina studier.

Roland Johansson

Yrkeslärare med utbildningsansvar

Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel

Telefonnummer