Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildad utanför EU/EES

Har du legitimation utfärdad i ett land utanför EU/EES? Vi är intresserade av din kompetens. I Västra Götalandsregionen har vi ett stort behov av bland annat specialistläkare, läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, fysioterapeuter, specialisttandläkare och tandhygienister.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att nyanlända med hälso- och sjukvårdskompetens snabbare ska komma in på arbetsmarknaden.

Inom hälso- och sjukvården finns det 22 yrken som är reglerade och som kräver legitimation. För att du ska få möjlighet till en anställning i Västra Götalandsregionen rekommenderar vi att du så snart som möjligt kontaktar Socialstyrelsen för att ansöka om svensk legitimation. Socialstyrelsen gör då en bedömning av din utländska grundutbildning och ger dig ett beslut om hur du ska göra för att gå vidare i legitimationsprocessen.

Här hittar du mer information om hur du ansöker om legitimation hos Socialstyrelsen.

Om du redan har en svensk legitimation är du välkommen att söka våra lediga tjänster i vår jobbdatabas.

Svenska språket

För att kunna få svensk legitimation krävs mycket goda kunskaper i svenska språket.

Kunskapsprov

För svensk legitimation krävs godkänt på Socialstyrelsens kunskapsprov.

Yrken som inte kräver legitimation

För yrken som inte kräver legitimation, till exempel undersköterska, tandsköterska och medicinsk sekreterare, rekommenderar vi att du tar kontakt med  Universitets- och Högskolerådet. De gör en bedömning av din utbildning. Läs mer hos UHR


Senast uppdaterad: 2017-10-18 14:43