Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nuläge Västra Götaland – Kunskapsseminarium 19 april

Kvinna blickar framåt

Var står vi idag? Hur närmar vi oss ett Västra Götaland som är hållbart och konkurrenskraftigt?

Tid: 19 april, 9:00-12:00 (kaffe och fralla från 8:30)
Plats: Lindholmen konferenscenter och digitalt
Anmälan:Till anmälan för digitalt deltagande
Till anmälan för fysiskt deltagande, fullbokat - endast väntelistaVi bjuder in till ett seminarium där vi presenterar statistik och analyser av utvecklingen i Västra Götaland utifrån vår gemensamma målbild i den regionala utvecklingsstrategin.

Program

Inledning
Helena Lundberg Nilsson, 
Regionutvecklingsdirektör, VGR

Osvuret är bäst
Baserat på Regionrapport 2023 ges en överblick av utveckling och utvecklingsförutsättningar i ekonomin, socialt och för miljön, inklusive helt färska data från SOM-institutet. Tomas Ekberg, Samhällanalytiker, VGR

Det ska va gôtt å leva
Om invånarnas fritidsvanor, deltagande i kultur-, föreningsliv och folkbildning samt utvecklingen inom besöksnäring. Koen Braak, Samhällanalytiker, VGR

Prischocken
En genomlysning av konjunkturläget, den höga inflationen, hushållens skuldsättning och den minskade efterfrågan i svensk ekonomi.
Joacim Waara, Samhällanalytiker, VGR

Arbete och möda ger daglig spis och föda
Om arbetsmarknaden och sysselsättningen i Västra Götaland. Cecilia Olbin Gard, Samhällanalytiker, VGR

Mål och mening i vår färd
Nedslag i nutidens resande – hur invånarna reser, distansarbetar och tycker om resandet. Maria Larsson, Samhällanalytiker, VGR

Gästföreläsare
Den långsiktiga utvecklingen inom västsvenskt näringsliv, med särskilt fokus på Göteborg och Borås. Därtill sätts den regionala specialiseringen och utvecklingen på arbetsmarknaden in i ett bredare sammanhang. Martin Henning, professor i ekonomisk geografi, Göteborgs universitet.

Följ utvecklingen!

Fortsätt gärna följa utvecklingen i Västra Götaland genom att besöka vår statistik- och analysportal. Där kan du ta del av statistik och analyser inom hälso- och sjukvård och regional utveckling. Portalen innehåller också ämnesrelevanta länkar till externa statistiksidor och rapporter.
Besök statistik- och analysportalen.

Målgrupp för seminariet

Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom näringslivet och dess organisationer, länets 49 kommuner och fyra kommunalförbund, akademi och forskningsinstitut, det civila samhället, Västra Götalandsregionen samt länsstyrelsen och andra statliga myndigheter.


Senast uppdaterad: 2023-03-29 16:05