Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kraftsamlingar för hållbar omställning

Foto: Lindholmen Science Park
Fotograf: Robin Aron

Den regionala utvecklingsstrategin innehåller fyra västsvenska tvärsektoriella kraftsamlingar - elektrifiering, digitalisering, cirkulära affärsmodeller och fullföljda studier. En kraftsamling innebär att extra fokus läggs på stärkt samverkan och samordnat utvecklingsarbete inom ett område under fyra år, 2021-2024.

Tillsammans riktar vi resurser dit med målet att accelerera takten och nå en ökad genomförandekraft i omställningen som består efter avslutad kraftsamling.

Syftet med de västsvenska kraftsamlingarna i Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030 är att stärka arbetet inom en eller flera av de långsiktiga prioriteringarna: stärka innovationskraften, bygga kompetens, öka inkludering och knyta samman Västra Götaland. 

Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030

Vi som bidrar till genomförandet av kraftsamlingarna och de långsiktiga prioriteringarna i strategin är näringslivet och dess organisationer, länets 49 kommuner och fyra kommunalförbund, akademi och forskningsinstitut, det civila samhället, Västra Götalandsregionen samt länsstyrelsen och andra statliga myndigheter. Vi har olika ansvar, resurser och kunskaper som vi bidrar med.

Kommunikation RU

Ta del av arbetet med genomförandet av kraftsamlingarna och strategin genom VGR:s nyhetsbrev om regional utveckling. Prenumerera på nyhetsbrevet här

Sociala medier

I sociala medier använder vi #vg2030 i kommunikation om Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2021-2030. Det är också kortnamnet till vår webbsida. Från VGR kommunicerar vi om strategin i våra sociala medier på: 

Kommunikationsmaterial för VG2030

Presentationer, bilder, riktlinjer och råd med mera:

Kommunikationsmaterial för VG2030

 


Senast uppdaterad: 2023-05-05 16:34