Almedalsveckan

Ett träd iförgrunden och oskarp vy med människor på gräsmattan vid Almedalens stora scen
Fotograf: Foto: Malin Ericsson/region Gotland

Almedalsveckan är en demokratisk mötesplats för alla, i Visby på Gotland. Almedalsveckans huvudarrangörer är de lokala politiska partierna som är representerade i riksdagen. Region Gotland är värd. 

Almedalsveckan i Visby på Gotland samlar beslutsfattare, samhällsaktörer och civilsamhälle för att diskutera samhällsutmaningar och framtidsfrågor. Att delta i Almedalsveckan är ett effektivt sätt att enkelt träffa och knyta kontakt med många relevanta beslutsfattare och tjänstepersoner från olika organisationer från olika delar av Sverige.  

Arenan är viktig för att lyfta frågor som är angelägna för Västra Götaland och för att profilera Västra Götalandsregionen (VGR). Det är viktigt att delta för att påverka och visa upp våra prioriterade frågor som till exempel omställningen av hälso- och sjukvården, digitaliseringsfrågor, omställning av industrin, elektrifiering och infrastruktur.  

VGR har ingen egen arena eller egna panelsamtal i år, men representanter från VGR kommer delta i andra aktörers samtal och möten.  

Årets Almedalsvecka pågår 25 - 28 juni. 

Startsidan - Almedalsveckan

VGR:s arrangemang 2024

Regional utveckling

VGR samarrangerar ett seminarium tillsammans med Region Västerbotten och Region Västernorrland genom Swedish Battery Regions på Västerbottens scen torsdag den 27 juni 09.00-10.00:

Batteritillverkning - så reindustrialiserar vi Sverige på ett ansvarsfullt och hållbart sätt

Hälso- och sjukvård

Sahlgrenska Liv om SU i Almedalen – sätter fokus på robust universitetssjukvård 

Björne Hegefeldt

Regionutvecklare - externa relationer

Telefonnummer

Tove Arnsvik Bjurefalk

Regionutvecklare - externa relationer

Telefonnummer