Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

När du är på sjukhuset

Service 

På sjukhusområdet finns café, restaurang och apotek för både patienter och besökare. Här kan du läsa om serviceutbud och annan verksamhet vid sidan om vården.

Alingsås lasaretts serviceutbud

Besökstider

Besökstiderna varierar mellan olika avdelningar. Kontakta den mottagning eller avdelning det gäller för att höra vad som gäller. Du kan också komma överens med personalen om en besökstid som passar dig och dina närstående.
Mottagningar och avdelningar

Gåvor

Personalen har inte rätt att ta emot gåvor från patienter.

Handhygien

Tvätta dina händer ofta och använd gärna handsprit i de fall det finns sådana flaskor på toaletter, patientrum och i korridorer. Vi bär på bakterier och virus även när vi är friska och alla - personal, patienter och besökare - kan hjälpas åt att minska spridning av smitta.

Internet

Det finns ett fritt trådlöst nätverk, VGR Publikt, i delar av sjukhuset. Var och en har eget ansvar att hålla sig till de regler som finns för att använda nätverket.
Säkerhetspolicy för publikt nät i VGR

Kläder

Vi ser gärna att du som är inskriven på en vårdavdelning använder sjukhusets kläder, men du kan använda egna kläder om du vill. Det är bra om du har med egna inneskor eller tofflor. Lånar du sjukhuskläder med dig hem, ska du få med dig en ”returpåse”. Lägg kläderna i påsen och lämna dem i returboxen i entrén på sjukhuset eller på en vårdcentral vid tillfälle.

Måltider

Patienter på vårdavdelningarna får mat serverad i avdelningens matsal eller vid vårdplatsen. I vissa fall kan det vara aktuellt med specialkost. Vi ser gärna att du som kan äter i avdelningens matsal.

Post

Post kommer till vårdavdelningarna varje dag, även till patienter. Meddela närstående avdelningens namn. Utgående post lämnar du till personalen på avdelningen. Du kan även lägga post i brevlådan utanför huvudentrén.

Provtagning Alingsås

På sjukhuset finns en mottagning för provtagning. Uppgifter om provsvar lämnas endast till sjukvårdspersonal som i sin tur lämnar besked till patienterna.

Läs mer om öppettider för provtagning och hur du anmäler dig inför provtagning

Radio och TV

Radio finns vid varje sängplats på alla vårdavdelningar. Dessutom finns det tv i dagrummet.

Telefon

Det är tillåtet att använda mobiltelefoner på de flesta ställen i sjukhuset. Behöver du ringa så får du använda din egen mobiltelefon.

Värdesaker

Ta inte med större penningsummor, kreditkort eller värdefulla smycken. Sjukhuset har inga möjligheter att förvara värdesaker.


Senast uppdaterad: 2021-05-26 15:43