Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Din journal

Uppgifterna om dig och den vård du får sparas i en patientjournal. Det gäller bland annat genomförd och planerad vård, undersökningar, provresultat, diagnoser och operationer.

Journalinformationen är till för vi ska kunna ge en god och säker vård. Om du vill veta vad som finns registrerat om dig kan du skicka efter kopior av journalen eller logga in i din journal via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Journal via nätet

Genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du digitalt läsa delar av dina journalanteckningar som skrivits från och med den 1 juni 2016.
Läs din journal via nätet

Beställ via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Du kan beställa kopior av din egen patientjournal via 1177 Vårdguidens e-tjänster.
Logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Beställ via blankett

Blankett för beställning av journalhandling

Gynekologmottagningen
Kirurg-/Ortopedkliniken
Medicinkliniken
Radiologimottagningen 
ÖNH-mottagningen

Journalkopiorna skickas med rekommenderad post till det utlämningsställe som ligger närmast din hemadress. Detta medför ingen extra kostnad för dig. Du måste ha en giltig legitimation för att kunna lösa ut det rekommenderade brevet. Upp till 9 sidor är kostnadsfria, totalt 10 sidor kostar 50 kr och däröver 2 kronor per sida.

Varje enhet på Alingsås lasarett ansvarar för sitt eget journalarkiv och om du vet vilken enhet du varit på är det bra om du anger det. Om du inte vet, anger du det på blanketten och adresserar den till Journalarkivet.

Handläggningstid
Handläggningstiden beror på hur omfattande beställningen är och hur journalen förvaras. Vid handläggningen görs en bedömning om du får kopior av journalen hemskickad.

Gör så här

  • Fyll i, skriv ut och signera blanketten
  • Skicka in blanketten till respektive enhet, se adress nedan
  • Om du är osäker på vilken enhet du besökt adresserar du brevet till Journalarkivet, Alingsås lasarett, 441 83 Alingsås

Om du inte har möjlighet att skriva ut en blankett ringer du respektive enhet via växeln, telefon 0322-22 60 00, så skickar vi en blankett till dig.


Senast uppdaterad: 2021-05-26 15:45